• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med focaccia
Focaccia er et klassisk italiensk brød, der bages med rosmarin og nydes til maden. Brødet er meget nemt at bage. Foto: iStock.com.

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan bager du verdens bedste focaccia brød. Det populære brød fra Italien, der er meget nem at bage, og som laves med rosmarin og olivenolie.
  2. Opskrift på focaccia
  3. Italiensk focaccia brød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan bager du verdens bedste focaccia brød. Det populære brød fra Italien, der er meget nem at bage, og som laves med rosmarin og olivenolie.

Focaccia er et lækkert og populært brød fra det italienske køkken, og det bages blandt andet med rosmarin og olivenolie.

Brødet er meget nemt at bage, da du blot skal røre dejen sammen, og det passer perfekt til mange retter fra Italien. Herunder selvfølgelig pastaretter.

Der er nok til seks personer i denne opskrift.

Opskrift på focaccia

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dej til focaccia

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel italiensk tipo 00
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt

Topping

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 2 spsk. rosmarin friske blade

Desuden

  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du 

  • Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør gæren ud i vandet.
  • Kom italiensk hvedemel i, og rør det sammen. Brug bare en grydeske til det. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt olivenolie og salt, og rør nu din focacciadej færdig. Samlet skal dejen blot røres et par minutter, så det er faktisk meget nemt. Konsistensen er til den lidt tynde side, men sådan skal dejen til det italienske focaccia brød være.
  • Smør en form med olivenolie, og fordel dejen i formen. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
  • Dejen hæver nu 45 minutter på køkkenbordet, og du skal ikke dække den til.
  • Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
  • Fordel tre spiseskefulde olie på dejen sammen med flagesalt og rosmarin. Tryk det let ned i dejen med fingrene.
  • Bag dit focacciabrød i ovnen i ca. 20 minutter, måske er par minutter mere. Så enkelt er det.

Næringsindhold

Italiensk focaccia brød
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
1944
mg
85
%
Kalium
 
121
mg
3
%
Kulhydrater
 
65
g
22
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
21
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tag det færdigbagte focaccia brød ud af ovnen, og kom lidt olivenolie over.

Lad brødet køle en smule af, hvorefter det skæres ud i passende stykker.

Se flere lækre brødopskrifter:

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Nemme pitabrød, der altid popper op

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

« Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt
Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

svinemørbrad med sennep og champignon

Svinemørbrad med sennep og champignon

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.