Sådan bager du verdens bedste focaccia brød. Det populære brød fra Italien, der er meget nem at bage, og som laves med rosmarin og olivenolie.
Focaccia er et lækkert og populært brød fra det italienske køkken, og det bages blandt andet med rosmarin og olivenolie.
Brødet er meget nemt at bage, da du blot skal røre dejen sammen, og det passer perfekt til mange retter fra Italien. Herunder selvfølgelig pastaretter.
Der er nok til seks personer i denne opskrift.
Opskrift på focaccia

Ingredienser
Dej til focaccia
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 500 g hvedemel italiensk tipo 00
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
Topping
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flagesalt
- 2 spsk. rosmarin friske blade
Desuden
- 2 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør gæren ud i vandet.
- Kom italiensk hvedemel i, og rør det sammen. Brug bare en grydeske til det. Rør det godt sammen.
- Tilsæt olivenolie og salt, og rør nu din focacciadej færdig. Samlet skal dejen blot røres et par minutter, så det er faktisk meget nemt. Konsistensen er til den lidt tynde side, men sådan skal dejen til det italienske focaccia brød være.
- Smør en form med olivenolie, og fordel dejen i formen. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
- Dejen hæver nu 45 minutter på køkkenbordet, og du skal ikke dække den til.
- Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
- Fordel tre spiseskefulde olie på dejen sammen med flagesalt og rosmarin. Tryk det let ned i dejen med fingrene.
- Bag dit focacciabrød i ovnen i ca. 20 minutter, måske er par minutter mere. Så enkelt er det.
Næringsindhold
Noter
Tag det færdigbagte focaccia brød ud af ovnen, og kom lidt olivenolie over.
Lad brødet køle en smule af, hvorefter det skæres ud i passende stykker.
Se flere lækre brødopskrifter:
Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
Kom med din kommentar