• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med gammeldags franskbrød
Et klassisk og gammeldags franskbrød, der er meget nem at bage. Nyd skiver af det nybagte brød med Nutella, smør eller marmelade. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en god opskrift på gammeldags franskbrød. Det klassiske hvedebrød som mormor laver det. God med Nutella eller marmelade.
  2. Opskrift på franskbrød
  3. Franskbrød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.77 fra 13 brugere

Her får du en god opskrift på gammeldags franskbrød. Det klassiske hvedebrød som mormor laver det. God med Nutella eller marmelade.

Franskbrød er stadig et af de mest populære brød, og hvorfor ikke bage det selv?

Her er en fantastisk god og nem opskrift på et gammeldags franskbrød, der virkelig smager godt og har en dejlig krumme. Dejen kan laves med vand eller mælk.

Bemærk, at opskriften giver et brød, så du skal doble mængden for at lave to franskbrød. Brødene kan sagtens fryses.

Opskrift på franskbrød

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

4.77 fra 13 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 50 minutter min
Antal: 1 stk.

Ingredienser

  • 5-600 g hvedemel
  • 3 dl vand eller mælk
  • 25 g margarine smeltet
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g gær

Sådan gør du 

  • Margarine smeltes og væsken tilsættes. Gæren udrøres i den varme væske, sammen med salt og sukker.
  • Noget af hvedemelet tilsættes og dejen æltes godt, mel tilsættes efter behov indtil konsistensen er passende (den skal klæbe let til hænder og bord). Dejen til franskbrød kan også æltes på røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  • Slå luften ud af dejen og form 1 franskbrød. Hæver igen 30 minutter.
  • Pensl dejen med vand eller mælk.
  • Rids dejen på tværs. Gammeldags franskbrød bages 30-40 minutter ved 200 °C varmluft eller 220 °C almindelig over- og undervarme.
  • Lad det nybagte brød køle af på en rist.

Næringsindhold

Franskbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
2041
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Natrium
 
2594
mg
113
%
Kalium
 
696
mg
20
%
Kulhydrater
 
390
g
130
%
Kostfibre
 
16
g
67
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
894
IU
18
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
98
mg
10
%
Jern
 
24
mg
133
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du bager det gammeldags franskbrød kan noget af hvedemelet erstattes med andre meltyper eller evt. noget havregryn.

Der kan tilsættes forskellige former for kerner eller revet gulerod. Så prøv dig bare frem.

Franskbrød kan fryses ned til senere brug.

Se flere opskrifter:

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Nemme pitabrød der altid popper op

Hjemmebagte burgerboller

« Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.