• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med fødselsdagsboller
Hjemmebagte fødselsdagsboller er lækre og luftige boller, der altid er et hit med smør. Kan fryses ned. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 3. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Den bedste opskrift på fødselsdagsboller bagt med smør, mælk og kardemomme. Opskriften giver 32 lækre boller, der er egnet til frysning.
  2. Opskrift
  3. Fødselsdagsboller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller bagt med smør, mælk og kardemomme. Opskriften giver 32 lækre boller, der er egnet til frysning.

Denne opskrift på fødselsdagsboller er nem at gå til, og den giver dig nogle virkelig lækre boller.

Dem kan du bruge til fødselsdagen, en god kop kaffe - eller når du bare trænger til at godt stykke brød.

Du får 32 virkelig lækre og luftige fødselsdagsboller af denne opskrift, men du kan godt halvere den, og så blot bage en pladefuld boller.

Opskrift

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 45 min
Antal: 32 stk.

Ingredienser

  • 1000 g hvedemel
  • 75 g gær
  • 5 dl mælk
  • 200 g smør
  • 6 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme kan udelades
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det op indtil smørret er smeltet. Tag det af, og køl ned til det når en temperatur på cirka 37 grader - altså lunkent. Ellers risikerer du at slå gæren ihjel.
  • Kom det op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i smørmælken.
  • Tilsæt så sukker og salt, og derefter røres melet gradvist ind i dejen.
  • Kom også kardemomme og æg i, og rør nu indtil du har en god og smidig dej. Det tager cirka 10 minutter ved hastighed i røremaskinen.
  • Læg et viskestykke over skålen, og lad den hæve i cirka 30 minutter.
  • Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 32 stykker.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir, og drys med en smule mel.
  • Form dejstykkerne til lækre fødselsdagsboller - læg 16 på hver plade. Put et viskestykke over, og lad nu bollerne hæve et lunt sted i endnu cirka 30 minutter.
  • Pisk et æg sammen med tre spiseskefulde mælk, og pensl bollerne.
  • Bag fødselsdagsbollerne ved 200 °C varmluft i cirka 12 minutter. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet bagetid på bollerne.

Næringsindhold

Fødselsdagsboller
Mængde pr. portion
Kalorier
183
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
26
mg
9
%
Natrium
 
197
mg
9
%
Kalium
 
77
mg
2
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
196
IU
4
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte fødselsdagsboller køles af på en rist.

Bollerne kan sagtens fryses ned til senere brug.

Se flere opskrifter:

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Scones - opskrift med og uden chokolade

Koldhævede grovboller - nemme at bage

« Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad
Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.