Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det op indtil smørret er smeltet. Tag det af, og køl ned til det når en temperatur på cirka 37 grader - altså lunkent. Ellers risikerer du at slå gæren ihjel.
Kom det op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i smørmælken.
Tilsæt så sukker og salt, og derefter røres melet gradvist ind i dejen.
Kom også kardemomme og æg i, og rør nu indtil du har en god og smidig dej. Det tager cirka 10 minutter ved hastighed i røremaskinen.
Læg et viskestykke over skålen, og lad den hæve i cirka 30 minutter.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 32 stykker.
Beklæd to bageplader med bagepapir, og drys med en smule mel.
Form dejstykkerne til lækre fødselsdagsboller - læg 16 på hver plade. Put et viskestykke over, og lad nu bollerne hæve et lunt sted i endnu cirka 30 minutter.
Pisk et æg sammen med tre spiseskefulde mælk, og pensl bollerne.
Bag fødselsdagsbollerne ved 200 °C varmluft i cirka 12 minutter. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet bagetid på bollerne.
Næringsindhold
Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
Mængde pr. portion
Kalorier
183
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
26
mg
9
%
Natrium
197
mg
9
%
Kalium
77
mg
2
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
196
IU
4
%
Vitamin C
0.02
mg
0
%
Calcium
28
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.