• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med koldhævede grovboller
Hjemmebagte og koldhævede grovboller, der både smager fantastisk og er nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en super opskrift på koldhævede grovboller. Bollerne er både lidt grove i det, og samtidig utrolig nemme at bage. Så prøv dem.
  2. Opskrift på koldhævede grovboller
  3. Koldhævede grovboller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Brugerne har prøvet opskriften
5 fra 1 bruger

Her får du en super opskrift på koldhævede grovboller. Bollerne er både lidt grove i det, og samtidig utrolig nemme at bage. Så prøv dem.

Disse koldhævede grovboller er super lækre og utrolig nemme at bage.

Her røres dejen blot sammen med en grydeske, hvorefter den langtidshæves. Det er virkelig nemt.

Derefter er det blot med et par skeer at sætte dejen på bageplade med bagepapir, og så kan du bage de mest fantastiske boller.

Opskriften giver ca. 25 boller, afhængig af hvor store du laver dem. Og de er både sunde og nemme.

Opskrift på koldhævede grovboller

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 13 timer t
Antal: 25 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 8 dl vand koldt
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 200 g solsikkekerner eller hørfrø/græskarkerner
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 200 g havregryn
  • 300-350 g hvedemel

Sådan gør du 

  • Opløs gær i det kolde vand.
  • Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
    Dejen til de koldhævede grovboller
  • Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
  • Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
  • Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
    Færdigbagte boller

Næringsindhold

Koldhævede grovboller
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte og koldhævede grovboller køles af på en rist.

Nyd dem med masser af smør til morgenmad, frokost - eller frys dem ned.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Gammeldags franskbrød - nem opskrift

Scones - opskrift med og uden chokolade

Brugerne har prøvet opskriften

Kanon gode boller, og MEGET hurtige at lave. Tusind tak for en kanon god mad blog. Mvh Pia.

Har aldrig bagt nemmere boller! Ingen svineri, og super simpelt at røre sammen. Brugte grahamsmel, og skorpen blev lækker sprød, dog uden at skære ganen i stykker. Tak for den dejlige opskrift! Kamilla.

« Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)
Opskrift på de bedste klatkager af risengrød »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.