Her får du en super opskrift på koldhævede grovboller. Bollerne er både lidt grove i det, og samtidig utrolig nemme at bage. Så prøv dem.
Disse koldhævede grovboller er super lækre og utrolig nemme at bage.
Her røres dejen blot sammen med en grydeske, hvorefter den langtidshæves. Det er virkelig nemt.
Derefter er det blot med et par skeer at sætte dejen på bageplade med bagepapir, og så kan du bage de mest fantastiske boller.
Opskriften giver ca. 25 boller, afhængig af hvor store du laver dem. Og de er både sunde og nemme.
Opskrift på koldhævede grovboller

Ingredienser
- 10 g gær
- 8 dl vand koldt
- 1 spsk. salt
- 2 tsk. rørsukker eller alm. sukker
- 200 g solsikkekerner eller hørfrø/græskarkerner
- 200 g fuldkornsdurummel
- 200 g havregryn
- 300-350 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i det kolde vand.
- Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
- Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
- Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
- Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte og koldhævede grovboller køles af på en rist.
Nyd dem med masser af smør til morgenmad, frokost - eller frys dem ned.
Se flere lækre brødopskrifter:
Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt
Gammeldags franskbrød - nem opskrift
Scones - opskrift med og uden chokolade
Brugerne har prøvet opskriften
Kanon gode boller, og MEGET hurtige at lave. Tusind tak for en kanon god mad blog. Mvh Pia.
Har aldrig bagt nemmere boller! Ingen svineri, og super simpelt at røre sammen. Brugte grahamsmel, og skorpen blev lækker sprød, dog uden at skære ganen i stykker. Tak for den dejlige opskrift! Kamilla.
Kom med din kommentar