Få den bedste opskrift på nemme squashboller. Lækre og velsmagende boller, der bages med squash, gulerod og solsikkerkerner. Giver 12 stk.
Sådan bager du lækre squashboller, der både er store og luftige.
Nemme boller bagt med revet squash, gulerødder og lidt solsikkekerner, og bollerne kan sagtens fryses ned.
Se også: Nem squashkage - hvad man bruge squash til?
Opskriften giver 12 stk.
Opskrift på squashboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2 teskefulde sukker
- 3 deciliter mælk
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 æg
- 1 squash groftrevet
- 4 gulerødder groftrevet
- 50 gram solsikkekerner
- 2 teskefulde salt
- 150 gram durummel
- 400 g hvedemel måske lidt mindre eller mere
Sådan gør du
- Til squashboller starter du med, at smuldre gær i en skål og sukkeret drysses over.
- Kom den lune mælk i og rør gæren ud.
- Tilsæt olivenolie og æg, og rør rundt.
- Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
- Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
- Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes. Ælt det godt, dejen skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
- Form til en kugle, som lægges i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
- Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til 12 lige store squashboller, som sættes på bageplade.
- Dækkes til og hæver i 1 time et lunt sted.
- Pensl med mælk, og bag bollerne ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 10-12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden.
Næringsindhold
Tips
De nybagte squashboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive nydt.
Som sagt kan du sagtens fryse squashbollerne ned.
Kom med din kommentar