• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med ciabatta
Ciabatta er et italiensk brød med store huller, og det er faktisk utroligt nemt at bage derhjemme. Bemærk hullerne i brødet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Skrevet af: Newyorker By Heart

5 fra 3 brugere

Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.

Indhold
  • Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.
  • Opskrift på ciabattabrød
  • Ciabatta
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta

Ciabatta er et verdenskendt brød fra Italien, og det kendes på de store huller i det luftige brød.

Heldigvis er det nemt at bage ciabattabrødet derhjemme, og opskriften følger her.

Hemmeligheden er blandt andet, at dejen er rimelig tynd i konsistensen, og at man ikke på noget tidspunkt ælter dejen.

Så pak røremaskinen væk, og bag et super lækkert brød. Du får tre ciabattabrød af denne opskrift, og du kan sagtens fryse brødene ned.

Opskrift på ciabattabrød

billede med ciabatta

Ciabatta

5 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tid: 5 timer t 35 minutter min
Antal: 3 stk.

Ingredienser

  • 7 dl vand lunkent
  • 10 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 800 g hvedemel med højt proteinindhold
  • 1 spsk. salt

Sådan gør du 

  • Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
  • Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
  • Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
  • Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
  • Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
  • Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
  • Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
  • Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
  • Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
  • Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.

Næringsindhold

Ciabatta
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
2344
mg
102
%
Kalium
 
306
mg
9
%
Kulhydrater
 
208
g
69
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
49
mg
5
%
Jern
 
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte ciabatta brød køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Brødene kan sagtens fryses ned til senere anvendelse.

Fakta

Her er nogle fakta om ciabatta:

  1. Oprindelse: Ciabatta stammer fra Norditalien og blev opfundet i 1980'erne.
  2. Navn: Navnet "ciabatta" betyder "sko" på italiensk, og det refererer til den flade og brede form af brødet.
  3. Dej: Brødet er lavet af en blød dej, der er tilsat en stor mængde vand, hvilket giver brødet sin hule og luftige tekstur.
  4. Brug: Ciabattabrød er ofte brugt som en sandwichbolle eller til at dyppe i olivenolie.
  5. Smag: Ciabattaen har en mild smag og en sprød skorpe.
  6. Variationer: Der findes mange varianter af ciabattabrødet, herunder med fyld som for eksempel oliven, tomater eller ost.

Se flere opskrifter:

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Hjemmebagte burgerboller

Nemme pitabrød der altid popper op

« Lækker sandkage med revet citronskal
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin med salat

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.