Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.
Ciabatta er et verdenskendt brød fra Italien, og det kendes på de store huller i det luftige brød.
Heldigvis er det nemt at bage ciabattabrødet derhjemme, og opskriften følger her.
Hemmeligheden er blandt andet, at dejen er rimelig tynd i konsistensen, og at man ikke på noget tidspunkt ælter dejen.
Så pak røremaskinen væk, og bag et super lækkert brød. Du får tre ciabattabrød af denne opskrift, og du kan sagtens fryse brødene ned.
Opskrift på ciabatta
Ingredienser
- 7 dl vand lunkent
- 10 g gær
- 1 spsk. sukker
- 800 g hvedemel med højt proteinindhold
- 1 spsk. salt
Sådan gør du
- Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
- Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
- Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
- Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
- Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
- Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
- Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
- Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
- Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration
Næringsindhold
Næringsindhold
Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
3
g
5
%
Mættet fedt
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
0.3
g
Natrium
2344
mg
102
%
Kalium
306
mg
9
%
Kulhydrater
208
g
69
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Calcium
49
mg
5
%
Jern
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
De færdigbagte ciabatta brød køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Brødene kan sagtens fryses ned til senere anvendelse.
Se flere lækre brødopskrifter:
Nemme pitabrød, der altid popper op
Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: