• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Brød

billede med ciabatta
Ciabatta er et italiensk brød med store huller, og det er faktisk utroligt nemt at bage derhjemme. Bemærk hullerne i brødet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 23. juni 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.
  2. Opskrift på ciabatta
  3. Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.

Ciabatta er et verdenskendt brød fra Italien, og det kendes på de store huller i det luftige brød.

Heldigvis er det nemt at bage ciabattabrødet derhjemme, og opskriften følger her.

Hemmeligheden er blandt andet, at dejen er rimelig tynd i konsistensen, og at man ikke på noget tidspunkt ælter dejen.

Så pak røremaskinen væk, og bag et super lækkert brød. Du får tre ciabattabrød af denne opskrift, og du kan sagtens fryse brødene ned.

Opskrift på ciabatta

billede med ciabatta

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 min
Tilb. tid: 20 min
Hævetid: 5 t
Samlet tid: 5 t 35 min
Antal: 3 stk.

Ingredienser

  • 7 dl vand lunkent
  • 10 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 800 g hvedemel med højt proteinindhold
  • 1 spsk. salt

Sådan gør du
 

  • Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
  • Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
  • Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
  • Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
  • Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
  • Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
  • Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
  • Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
  • Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
  • Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
2344
mg
102
%
Kalium
 
306
mg
9
%
Kulhydrater
 
208
g
69
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
49
mg
5
%
Jern
 
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte ciabatta brød køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Brødene kan sagtens fryses ned til senere anvendelse.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme pitabrød, der altid popper op

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Havregrynsboller - nemme morgenboller

« Lækker sandkage med revet citronskal
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen »

Flere opskrifter

enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

luksus råkost salat

Luksus råkost salat

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.