Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Ciabatta
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Italiensk
Samlet tid:
5
timer
t
35
minutter
min
Servings:
3
stk.
Ingredienser
▢
7
dl
vand
lunkent
▢
10
g
gær
▢
1
spsk.
sukker
▢
800
g
hvedemel
med højt proteinindhold
▢
1
spsk.
salt
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.
Næringsindhold
Ciabatta
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
3
g
5
%
Mættet fedt
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
0.3
g
Natrium
2344
mg
102
%
Kalium
306
mg
9
%
Kulhydrater
208
g
69
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Calcium
49
mg
5
%
Jern
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]