Burgerboller skal være hjemmebagte, og her får du en opskrift på de perfekte boller til din burger. Og de er altså meget nemme at bage.
Intet slår hjemmebagte burgerboller, der er meget bedre end dem, du køber i supermarkedet.
Med denne opskrift er du altid sikker på de perfekte burgerboller, og opskriften giver seks stk.
Du kan evt. drysse burgerbollerne med sesam, hvis du ønsker det.
Opskrift på burgerboller
Ingredienser
- 3½ dl vand lunken
- 175 g durummel
- 450 g hvedemel
- 1½ spsk. vindruekerneolie
- 25 g gær
- 1½ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du
- Gær røres ud i det lunkne vand sammen med salt, sukker og olie.
- Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres i røremaskine. Hvis dejen ikke slipper skålen tilsættes lidt mere mel indtil dejen slipper.
- Lad dejen til dine burgerboller hæve 30 minutter.
- Form til flade boller på ca. 10 cm. i diameter.
- Læg dem på bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under viskestykke i 1½-2 timer (indtil ønsket tykkelse er nået).
- Pensl med sammepisket æg og drys med lidt durummel.
- De hjemmebagte burgerboller bages ca. 15 minutter ved 225 grader.
Næringsindhold
Noter
Lad de bagte burgerboller køle af, inden de skæres ud.
Du kan evt. riste burgerbollerne på skæresiden, så de bliver lidt sprøde.
Se flere opskrifter
Kommentarer fra tilfredse brugere:
"Jeg vil bare lige sige at de her burgerboller er de bedste jeg nogensinde har smagt. Hold da op hvor er de lækre luftige. Mums siger jeg bare!! Bruger dem også til sandwich hvor de er helt fantastiske". Kristine.
"Jeg har nu bagt disse burgerboller i en del år, og de er stadig vores favoritter herhjemme, og især med lidt sesam på toppen. Tak for gode opskrifter." Anne-Grethe.
Kom med din kommentar