Her er den bedste opskrift på bollerne, som altid er et sikkert hit. Bløde og hjemmebagte boller, der smager super godt med lidt smør.
Bollerne, som du altid vil bage igen og igen. Du får nemlig ikke bedre og hjemmebagte boller end disse.
De lækre og luftige boller bages med rigelig mængde smør, og det kan smages. Derudover er bolledejen lavet med kærnemælk.
Du får 24 boller ud af opskriften, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.
Opskrift på bollerne

Ingredienser
Dej til bollerne
- 600 g hvedemel
- 40 g sukker
- 1 tsk. salt
- 250 g smør
- 2 dl kærnemælk
- 3 æg let sammenpisket
- 50 g gær
- 2 tsk. kardemomme
Pensling
- 1 æg sammepisket
Sådan gør du
- Kom hvedemel i en skål sammen med sukker og salt.600 g hvedemel, 40 g sukker, 1 tsk. salt
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.250 g smør
- Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).2 dl kærnemælk
- Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
- Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
- Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
- Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
- Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
- Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.1 æg
Næringsindhold
Noter
Bollerne køles af på en rist, hvorefter de kan skæres over og nydes med et lag smør. Bedre boller får du ikke.
Kærnemælk kan i øvrigt udskiftes med samme mængde mælk, og en del af hvedemelet kan udskiftes med tilsvarende mængde sigtemel eller andet fuldkornsmel.
Kom med din kommentar