Den bedste opskrift på sunde havregrynsboller, og bollerne skal kun hæve en gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.
Havregrynsboller er lækre og sunde morgenboller, der er nemme at bage. Og så får du en god start på dagen.
Opskriften på morgenboller giver 16 stk.
Havregrynsbollerne er i øvrigt fine at fryse ned til senere brug.
Opskrift på havregrynsboller

Ingredienser
- 75 g havregryn grovvalsede, økologiske
- 4 dl. vand kogende
- 75 g smør
- 1 dl. mælk
- 25 g gær
- 500 g hvedemel
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
Pensling og pynt
- 1 æg
- 2 spsk. mælk
- 1 håndfuld havregryn grovvalsede
Sådan gør du
- Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.
- Tilsæt så smør, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.
- Lun mælken til den er lunken (lillefingervarm), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.
- Bland hvedemel med sukker og salt.
- Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
- Ælt dejen til dine havregrynsoller godt igennem - det tager cirka 10 minutter.
- Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og virk dejen op.
- Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg et stykke plastic over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.
- Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk - hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.
- Bag dine havregrynsboller i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 °C varmluft, så de bliver flotte og gyldne. Klik her og sæt et nemt minutur til din bagning af bollerne.
Næringsindhold
Noter
Lad de færdigbagte havregrynsboller køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden. Bollerne kan fryses ned.
Se flere brødopskrifter:
Koldhævede grovboller - nemme at bage
Kom med din kommentar