• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Brød

billede med havregrynsboller
Dejlige morgenboller med havregryn, og bollerne er både fberholdige og meget luftige. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 22. juni 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Den bedste opskrift på sunde havregrynsboller, og bollerne skal kun hæve en gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.
  2. Opskrift på havregrynsboller
  3. Havregrynsboller - nemme morgenboller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Den bedste opskrift på sunde havregrynsboller, og bollerne skal kun hæve en gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.

Havregrynsboller er lækre og sunde morgenboller, der er nemme at bage. Og så får du en god start på dagen.

Opskriften på morgenboller giver 16 stk.

Havregrynsbollerne er i øvrigt fine at fryse ned til senere brug.

Opskrift på havregrynsboller

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 t 15 min
Antal: 16 stk.

Ingredienser

  • 75 g havregryn grovvalsede, økologiske
  • 4 dl. vand kogende
  • 75 g smør
  • 1 dl. mælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1 håndfuld havregryn grovvalsede

Sådan gør du
 

  • Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.
  • Tilsæt så smør, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.
  • Lun mælken til den er lunken (lillefingervarm), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.
  • Bland hvedemel med sukker og salt.
  • Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  • Ælt dejen til dine havregrynsoller godt igennem - det tager cirka 10 minutter.
  • Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og virk dejen op.
  • Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  • Læg et stykke plastic over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.
  • Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk - hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.
  • Bag dine havregrynsboller i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 grader varmluft, så de bliver flotte og gyldne.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Havregrynsboller - nemme morgenboller
Mængde pr. portion
Kalorier
189
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
185
mg
8
%
Kalium
 
88
mg
3
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
145
IU
3
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte havregrynsboller køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden. Bollerne kan fryses ned.

Se flere brødopskrifter:

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Klassiske boller fra mormor (de luftige hjemmebagte)

« Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
Bananmuffins med chokolade og kokos »

Flere opskrifter

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

gulerodskage fra new orleans

Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.