Til pasta med oksekød starter du med, at riste bacon på en tør pande, til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle.
Dup kødet tørt og brun det på en godt varm pande et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal IKKE gennemsteges, bare lige få farve.
Tag kødet af panden og tilsæt lidt olivenolie.
Sauter rødløg, til de bliver bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring.
Hæld fløden ved og pres citronsaft ned i.
Tilsæt kødet og lad det koge sammen, til det tykner. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
I et fad kommes den slyngede spinat og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Læg den friskkogte pasta ovenpå og hæld citronflødesaucen over. Drys med bacon, fintrevet ost og pinjekerner.
Næringsindhold
Pasta med oksekød og citronfløde
Mængde pr. portion
Kalorier
769
% Daglig værdi*
Fedt
45
g
69
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
129
mg
43
%
Natrium
1100
mg
48
%
Kalium
717
mg
20
%
Kulhydrater
57
g
19
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
2614
IU
52
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
247
mg
25
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.