• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Pastaretter

billede til spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese er en populær omgang pasta med kødsovs, der er et sikkert hit i de fleste familier. Foto: iStock.com.

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her er en skudsikker opskrift på spaghetti bolognese. En populær ret med pasta med kødsovs, og den er både velsmagende og nem at lave.
  2. Opskrift på spaghetti bolognese
  3. Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere pastaopskrifter
4.60 fra 5 brugere

Her er en skudsikker opskrift på spaghetti bolognese. En populær ret med pasta med kødsovs, og den er både velsmagende og nem at lave.

Sådan laver du en super lækker spaghetti bolognese, som jo er en pasta med kødsovs.

Her er den bedste opskrift på den klassiske og meget populære pastaret, der altid giver brede smil i børnefamilierne, men som voksne er lige så vilde med.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spaghetti bolognese

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

4.60 fra 5 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg finthakket
  • 4 fed hvidløg knust og hakket
  • 3 stængler bladselleri finthakket
  • 3 gulerødder groftrevet
  • 1 tsk. oregano tørret
  • 1 tsk. basilikum tørret
  • 3 spsk. tomatpure . koncentreret
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk. balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 500 g spaghetti
  • 50 g parmesan høvlet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits det hakkede oksekød, krydr med salt, friskkværnet peber, oregano og basilikum. Hæld det op i en skål.
  • Kom lidt mere olie i gryden og kom løg og bladselleri i, lad det svitse lidt til det bliver blødt, men det skal ikke tage for meget farve så rør i det.
  • Tilsæt gulerødder og hvidløg, svits lidt mere, men hvidløget på endelig IKKE blive brunt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hæld balsamico ved og lad det koge godt ind, til det næsten er væk. Det giver en fantastisk smag til din spaghetti bolognese.
  • Kom tomatpure og sukker ved og lad det svitse kort, inden det hakkede kød kommes tilbage i gryden.
  • Tilsæt de hakkede tomater og oregano, skru ned og lad det simre i 60 minutter, under låg, rør i det af og til. Smag til.
  • Kog spaghetti masser af, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.

Næringsindhold

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
964
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
1008
mg
44
%
Kalium
 
996
mg
28
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
7949
IU
159
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
244
mg
24
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Spaghetti bolognese serveres straks. Evt. sammen med et stykke hjemmebagt focaccia.

Se flere pastaopskrifter

  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede til pasta med laks og grøntsager
    Pasta med laks og grøntsager
  • billede til pasta med spidskål og bacon
    Pasta med spidskål og bacon
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs
« Forloren and med timiankartofler
Stegt rødkål med valnødder og tranebær »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.