Her er en skudsikker opskrift på spaghetti bolognese. En populær ret med pasta med kødsovs, og den er både velsmagende og nem at lave.
Sådan laver du en super lækker spaghetti bolognese, som jo er en pasta med kødsovs.
Her er den bedste opskrift på den klassiske og meget populære pastaret, der altid giver brede smil i børnefamilierne, men som voksne er lige så vilde med.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spaghetti bolognese

Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg finthakket
- 4 fed hvidløg knust og hakket
- 3 stængler bladselleri finthakket
- 3 gulerødder groftrevet
- 1 tsk. oregano tørret
- 1 tsk. basilikum tørret
- 3 spsk. tomatpure . koncentreret
- 2 tsk. sukker
- 4 spsk. balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 500 g spaghetti
- 50 g parmesan høvlet
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie op i en gryde og svits det hakkede oksekød, krydr med salt, friskkværnet peber, oregano og basilikum. Hæld det op i en skål.
- Kom lidt mere olie i gryden og kom løg og bladselleri i, lad det svitse lidt til det bliver blødt, men det skal ikke tage for meget farve så rør i det.
- Tilsæt gulerødder og hvidløg, svits lidt mere, men hvidløget på endelig IKKE blive brunt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld balsamico ved og lad det koge godt ind, til det næsten er væk. Det giver en fantastisk smag til din spaghetti bolognese.
- Kom tomatpure og sukker ved og lad det svitse kort, inden det hakkede kød kommes tilbage i gryden.
- Tilsæt de hakkede tomater og oregano, skru ned og lad det simre i 60 minutter, under låg, rør i det af og til. Smag til.
- Kog spaghetti masser af, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
Næringsindhold
Noter
Spaghetti bolognese serveres straks. Evt. sammen med et stykke hjemmebagt focaccia.
Kom med din kommentar