• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Spaghetti med kødboller og tomatsovs
billede til spaghetti med kødboller
Spaghetti med kødboller og tomatsovs er en populær pastaret fra det italienske køkken, og retten er elsket verden over. Foto: iStock.com.

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Opdateret: 15. sep 2022 · Udgivet: 15. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Spaghetti med kødboller er en italiensk klassiker. Her er den bedste opskrift på den populære pastaret med hjemmelavet eller købt tomatsovs.

Spaghetti med kødboller er en af de mest populære retter i det danske køkken, selvom retten selvfølgelig stammer fra Italien.

Her får du en virkelig god opskrift på den klassiske pastaret, og den kan du enten lave med en hjemmelavet tomatsauce - eller bare købet et glas i dit supermarked.

Opskriften er beregnet til fire personer, og det er jo en rimelig nem ret til aftensmad.

Opskrift på spaghetti med kødboller

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Fars til kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 håndfuld cheddar revet, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 fed hvidløg presset
  • 1 løg fintrevet
  • 1 håndfuld rasp panko eller almindelig rasp
  • 1 æg
  • ¾ dl danskvand
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 1 spsk. sennep gerne dijon

Desuden

  • 500 g tomatsauce købt eller hjemmelavet
  • 500 g spaghetti
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland ingredienserne til farsen sammen, og lad den stå og trække i køleskabet i en halv times tid.
  • Kom olie på en pande, form farsen til kødboller og brun dem på alle sider. Kom ikke for mange kødboller på panden ad gangen, så koger de i stedet for at stege, fordi varmen bliver for lav.
  • Når kødbollerne er brunet på alle sider, kommes de i en gryde sammen med tomatsauce.
  • Lad dine kødboller i tomatsauce simre nogle minutter, til kødbollerne er helt tilberedte.
  • Kog spaghetti til det er ca. 1 minut fra at være al dente.
  • Hæld vandet fra og kom spaghettien i tomatsaucen, vend det godt rundt og lad det småsimre til spaghettien er perfekt al dente.

Næringsindhold

Spaghetti med kødboller
Mængde pr. portion
Kalorier
912
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
130
mg
43
%
Natrium
 
1209
mg
53
%
Kalium
 
1092
mg
31
%
Kulhydrater
 
112
g
37
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
854
IU
17
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
118
mg
12
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Spaghetti med kødboller og tomatsauce serveres straks, og du kan evt. vende en håndfuld friske basilikumsblade i pastaretten.

Se flere pastaretter

  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • spaghetti carbonara opskrift
    Lækker spaghetti carbonara med hvidløg
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
    Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
  • billede til pasta med laks og grøntsager
    Pasta med laks og grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Laks med bacon og pasta
  • Pasta med tigerrejer og tomater

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede med frikadeller

Frikadeller

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required