• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Pastaretter
billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer er en dejlig pastaret til aftensmad, og den laves også med tomater og lidt fløde. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer er en lækker pastaret med tigerrejer og tomater, og her får du den skønne opskrift.
  2. Opskrift på pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
  3. Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer er en lækker pastaret med tigerrejer og tomater, og her får du den skønne opskrift.

Lav en lækker omgang pasta med citronsauce og og marinerede tigerrejer, det er faktisk ikke så svært.

Pasta og de marinerede tigerrejer passer fint sammen, og her får du altså en velsmagende og lækker pastaret til aftensmad.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriften, og lav til et andet antal personer.

Opskrift på pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 1 dåse cherrytomater skåret i tern (eller skold nogle friske, flå dem og skær dem i tern)
  • 1 spsk. kapers
  • 0,5 citron saft af ½ økologisk citron
  • 1 håndfuld basilikum hakket

Sauce

  • 2 dl fløde
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsbouillon jeg brugte vand og Herbamare
  • 0,5 citron saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Marinerede tigerrejer

  • 1 pakke tigerrejer rå, optøet
  • 5 store basilikumblade hakket
  • 1 fed hvidløg presset, brug et stort fed eller to små
  • 2 spsk. olivenolie

Desuden

  • Lidt basilikum hakket

Sådan gør du 

  • Pil skallerne af tigerrejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm (hvis det ikke er gjort).
  • Kom dem i en skål og bland med olivenolie, hvidløg og basilikum.
  • Sæt det på køl i 1-3 timer.
  • Sæt en stor gryde over med vand til den friske pasta. Når det koger tilsættes godt med salt.
  • Hæld hvidvin i en anden gryde og lad det koge ind til ca. det halve. Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde, lad det koge ind til det bliver tykkere og cremet. Der skal være ca. 1 ¼ dl tilbage.
  • Tag det af varmen og tilsæt citronsaft, smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Bland tomater, kapers, citronskal og basilikum.
  • Varm en pande op og hæld de marinerede tigerrejer på, bred dem ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Drys med salt og friskkværnet peber. Vend dem, når de begynder at blive lyserøde.
  • Steg dem på den anden side, til den også får farve. Det tager ca. 1½-2 minutter i alt.
  • Giv dem endelig ikke for meget, for så bliver de kedelige.
  • Kog pasta, ca. 1½ minut mindre end der står på emballagen. Hæld vandet fra og og bland det med saucen og tomat-blandingen.
  • Stil det over varmen igen og varm det godt igennem, i et minuts tid.

Næringsindhold

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
Mængde pr. portion
Kalorier
645
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
239
mg
80
%
Natrium
 
2676
mg
116
%
Kalium
 
908
mg
26
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
3164
IU
63
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
178
mg
18
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer anrettes på to tallerkner, drys med lidt basilikum og server straks. Velbekomme.

Se flere lækre pastaretter:

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

Pasta med svampe, asparges og bacon

Opskrift på lasagne - hjemmelavet og italiensk

Mere inspiration

  • pasta med squash og bacon
    Pasta med squash og bacon
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
    Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese
  • pastafad med champignon, kylling og frisk spinat
    Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

billede med frikadeller

Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.