Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.
Elsker du lasagne, så skal du absolut prøve denne fantastisk italienske lasagne, der smager så englene synger.
Lasagnen er helt klassisk og meget italiensk med en velsmagende kødsauce, bechamelsauce og pasta. Som du kender den.
Bemærk det smarte i opskriften: Der er nemlig lasagne til både aftensmad nu - og et mindre fad, der kan kommes i fryseren og tilberedes en anden dag som nem aftensmad. Det er da smart.
Se også: Nem spaghetti carbonara
Opskrift på lasagne

Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 stort løg hakket
- 3 stængler bladselleri i små tern
- 4 gulerødder i små tern
- 0,5 squash i små tern
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 250 g champignon i skiver
- italiensk krydderi tørret timian, basilikum og oregano
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 tsk. tomatpure koncentreret
- 1 nip sukker
- 1 terning oksebouillon
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- olivenolie
Bechamelsauce
- 2 spsk. smør
- 3 spsk. hvedemel store
- ¾ liter sødmælk
- ½ pose mozzarella revet
- muskatnød revet
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 1 håndfuld mozzarella revet
- lasagneplader
Sådan gør du
- Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind.
- Tilsæt rød peberfrugt, hvidløg og squash - svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure.
- Lad de n lækre kødsauce simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.
Bechamelsauce
- Smelt smørret, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens.
- Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.
Samling af lasagne
- Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud.
- Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade.
- Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
- Det andet fad sættes i ovne ved 175 °C i ca. 35 minutter. Klik her og sæt minutur med tid i ovn.
- Tag ud og drys med en håndfuld revet ost - kan udelades, men jeg kan godt lide det - og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte lasagne tages ud, og nu må den gerne køle af i 10 minutter inden servering. Den er nemlig rygende varm.
Serveres gerne med en italiensk caprese salat.
Se også: Lækker one pot pasta
Kom med din kommentar