• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Pastaretter

et billede med hjemmelavet lasagne
Lasagne er en af de mest populære retter til aftensmad, og her får du en fantastisk god opskrift på hjemmelavet, italiensk lasagne. Foto: iStock.com.

Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.
  2. Opskrift på den bedste lasagne
  3. Lasagne opskrift
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 3 brugere

Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.

Elsker du lasagne, så skal du absolut prøve denne fantastisk italienske lasagne, der smager så englene synger.

Lasagnen er helt klassisk og meget italiensk med en velsmagende kødsauce, bechamelsauce og pasta. Som du kender den.

Bemærk det smarte i opskriften: Der er nemlig lasagne til både aftensmad nu - og et mindre fad, der kan kommes i fryseren og tilberedes en anden dag som nem aftensmad. Det er da smart.

Se også: Nem spaghetti carbonara

Opskrift på den bedste lasagne

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne opskrift

5 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg hakket
  • 3 stængler bladselleri i små tern
  • 4 gulerødder i små tern
  • 0,5 squash i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 250 g champignon i skiver
  • italiensk krydderi tørret timian, basilikum og oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. tomatpure koncentreret
  • 1 nip sukker
  • 1 terning oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • olivenolie

Bechamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel store
  • ¾ liter sødmælk
  • ½ pose mozzarella revet
  • muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld mozzarella revet
  • lasagneplader

Sådan gør du 

  • Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind.
  • Tilsæt rød peberfrugt, hvidløg og squash - svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure.
  • Lad de n lækre kødsauce simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens.
  • Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.

Samling af lasagne

  • Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud.
  • Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade.
  • Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
  • Det andet fad sættes i ovne ved 175 °C i ca. 35 minutter. Klik her og sæt minutur med tid i ovn.
  • Tag ud og drys med en håndfuld revet ost - kan udelades, men jeg kan godt lide det - og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden.

Næringsindhold

Lasagne opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
884
mg
38
%
Kalium
 
1104
mg
32
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
10999
IU
220
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
222
mg
22
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte lasagne tages ud, og nu må den gerne køle af i 10 minutter inden servering. Den er nemlig rygende varm.

Serveres gerne med en italiensk caprese salat.

Se også: Lækker one pot pasta

« Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.