• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med kantareller og skinke
pasta med kantareller og skinke
Pasta med kantareller og skinke er en både nem, hurtig og lækker pastaret til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med kantareller og skinke

Opdateret: 19. jan 2023 · Udgivet: 19. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker pastaret med kantareller og skinke. En nem ret til aftensmad med kantareller, pasta, tomater og serrano skinke.

Pasta med kantareller er en skøn pastaret, der her toppes med lækker serrano skinke. Du kan også bruge parmaskinke.

Husk at børste kantarellerne helt rene, og undgå gerne at skylle eller vaske dem under vandhanen.

Udenfor sæsonen for kantareller kan du anvende den tørrede udgave, der også er ganske fin.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Opskrift på pasta med kantareller

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g kantareller børstet rene uden vand (eller et minimum)
  • 6 forårsløg fintsnittet
  • 300 g tomater gerne San Marzano, skåret i kvarte
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld persille
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver serrano skinke
  • 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g pasta evt. frisk papperdelle
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Læg serrano skinke på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 4-5 minutter, til den er gylden og sprød. Tag skinken ud.
  • Varm smør og olivenolie op på en pande, til smørret er brust af.
  • Kom kantarellerne på og steg dem ved høj varme, til de ligesom begynder at "poppe".
  • Skru lidt ned og tilsæt så forårsløg og steg med, til de bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom hvidløg ved og steg i 1 minuts tid, til de begynder at afgive duft.
  • Tilsæt tomaterne og vend hurtigt rundt.
  • Hæld fløde ved sammen med dijonsennep, rør sennep godt ud og lad saucen koge lidt ind, smag til.
  • Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente.
  • Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen, vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen. Pasta med kantareller drysses med persille og pyntes med den sprøde skinke.

Næringsindhold

Pasta med kantareller og skinke
Mængde pr. portion
Kalorier
672
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
79
mg
26
%
Natrium
 
1214
mg
53
%
Kalium
 
837
mg
24
%
Kulhydrater
 
85
g
28
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
1758
IU
35
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
91
mg
9
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta med kantareller og skinke serveres straks.

Pastaretten serveres gerne sammen med en caprese salat og nybagt ciabatta.

Se flere opskrifter

  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede til spaghetti bolognese
    Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Se disse opskrifter:

  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

billede med kanelsneglekage

Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required