Pasta med spidskål og bacon er en lækker pastaret, og den nemme opskrift får du her. En lidt fedtfattig ret uden fløde, men med creme fraiche.
Pasta med spidskål og bacon er nem og hurtig aftensmad, og i denne pastaret indgår der heller ikke mange ingredienser.
Retten er sådan et twist af en af klassisk spaghetti carbonara, men fløden er blandt andet udskiftet med en creme fraiche. Hvilket gør pastaretten lidt lettere og mindre fed.
Du kan anvende pastapenne eller hvad du synes, og er du mere til fløde end creme fraiche, ja så bytter du bare ud. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med spidskål
Ingredienser
- 400 g pasta efter eget valg
- 1 lille spidskål
- 1 stort løg hakket
- 150 g bacon i tern
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 æg
- 1 håndfuld parmesan gerne friskrevet
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum
Sådan gør du
- Svits løg og bacon, lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Skær spidskål i grove tern - skær stokken fra.
- Rør creme fraiche med æg, friskrevet parmesan, salt og friskkværnet peber.
- Kog pasta al dente i lidt mere vand end normalt.
- Kom spidskål i pastavandet i de sidste minutter.
- Hæld vandet fra og hæld løg-/baconblandingen i sammen med ægge-/osteblandingen.
- Rør omhyggeligt i din pasta med spidskål og bacon til æggemassen begynder at stivne let.
Næringsindhold
Noter
Pasta med spidskål og bacon serveres straks, og lige inden servering vendes basilikum i.
Et stykke nybagt ciabattabrød passer perfekt til.
Kom med din kommentar