Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål er en lækker pastaret, der smager himmelsk godt. Mættende og smagfuld aftensmad med pasta.
Pasta penne er en af de mest populære pastatyper, og i denne opskrift serveres de med en sauté af okse, svampe og grønkål.
Det er en skøn og velsmagende pastaret, der er samtidig er rimelig nem at lave, og de enkelte ingredienser kan jo varieres. Frossen grønkål kan i sæsonen sagtens skiftes med frisk grønkål.
Bemærk, at retten er til to personer, men du kan nemt gange opskriften op ved at bruge knapperne i opskriftsboksen.
Opskrift på pasta penne med oksekød
Ingredienser
- 150 g oksekød i tern
- 200 g pasta penne
- 4 fed hvidløg 2 fed skåret i tynde skiver og 2 fed knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt skåret i små tern
- 1 tsk. sukker
- 300 g tomat passata
- 1 lille rødløg finthakket
- 175 g champignon skåret i skiver
- 200 grønkål fra frost, optøet og afdryppet
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk. parmesan fintrevet
- 2 spsk. olie til stegning
Sådan gør du
- Varm lidt olie op i en gryde og sauter peberfrugt ved middel varme i et par minutter.
- Tilsæt hvidløg i tynde skiver og lad dem sautere med i et par minutter, rør i det ofte, de skal ikke tage farve.
- Hæld sugo ved, skru lidt ned og lad det simre i et kvarters tid. Smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
- Sæt vand over til pasta penne og kog dem al dente i rigeligt, godt saltet, vand.
- Varm lidt olie op på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom champignon ved og lad dem svitse med, til de begynder at blive gyldne.
- Tilsæt løg og når de begynder at blive bløde, tilsættes finthakket hvidløg, lad det steg i et par minutter under omrøring.
- Kom den optøede grønkål ved, varm det igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende frisk grønkål i sæsonen.
- Hæld vandet fra pastaen og lad det dryppe af. Hæld tomatsaucen over pastaen og vend godt rundt.
- Server det sammen med kødblandingen og drys med fintrevet parmesan.
Næringsindhold
Noter
Pasta penne med oksekød serveres straks, gerne sammen med lidt nybagt ciabattabrød.
Kom med din kommentar