Her er den bedste opskrift på æblekage med marcipancreme og kanel. En rigtig lækker æblekage a la Newyorker By Heart, og den er nem at bage.
Denne æblekage med marcipancreme og kanel smager himmelsk godt, og den revne citronskal giver kagen en skøn smag. Uden at være for meget citrus.
Bemærk, at der er tale om en stor æblekage, hvor du bruger en tærteform med en diameter på ca. 30 centimeter. Du kan selvfølgelig også lave en mindre portion ved at bruge knapperne under mængde i opskriftsboksen.
Opskrift på æblekage med marcipancreme
Ingredienser
- 225 g hvedemel
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 150 g smør koldt, skåret i tern
- 1½ spsk. creme fraiche 38%
Marcipancreme
- 4 æg store æg
- 3 ¾ dl creme fraiche 38%
- 150 g rørsukker
- 150 g marcipan plukket i små klumper (eller groftrevet)
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- 4 æbler (alt efter størrelse), skrællet og skåret i skiver
Kaneldrys
- 1½ spsk. rørsukker
- 1½ tsk. kanel
- 3 spsk. mandler hakkede
Til servering
- 2½ dl piskefløde
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. sukker
Sådan gør du
- Til dejen blandes hvedemel, sukker og salt i en skål. Smør i tern tilsættes og det smuldres sammen med melet, til det er helt grynet. Tilsæt creme fraiche og saml hurtigt dejen.
- Pres dejen ud til en rund, flad plade - pak den ind i film og læg den i køleskab i mindst ½ time.
- Smør en tærteform let.Tag dejen ud og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir - eller pres dejen ud i formen. Pres dejen godt op ad kanterne og sørg for at den også er trykket godt ind til kanten i bunden af formen.
- Pisk ingredienserne til marcipancreme sammen og hæld det over bunden.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
- Læg bådene tæt sammen hele vejen rundt, så de dækker hele kagen.
- Drys med kanelsukker og til sidst med mandelstykkerne.
- Bag din æblekage med marcipancreme i en forvarmet ovn ved 185 grader (ikke varmluft) i ca. 50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Den skal føles fast i midten, når du trykker let på den.
- Til servering blandes piskefløde, vaniljekorn og sukker - pisk det til skum og server til æblekagen - som kan serveres både lun og kold.
Næringsindhold
Noter
Lad din æblekage med marcipancreme køle helt af, hvorefter den kan serveres med flødeskum eller en creme fraiche. Velbekomme.
Kom med din kommentar