• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
En lækker og hjemmebagt æbletærte med mazarin, karamel og mandler, der smager så englene synger. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Bag en lækker æbletærte med mazarin, karamel og mandler. Her er den fantastiske opskrift på en tærte med æbler og mandelkaramel.
  2. Opskrift på æbletærte med mazarin
  3. Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre kageopskrifter
5 fra 1 bruger

Bag en lækker æbletærte med mazarin, karamel og mandler. Her er den fantastiske opskrift på en tærte med æbler og mandelkaramel.

Æbletærte med mazarin er en skøn kage, der også laves med mazarin, karamel og mandler.

En dejlig tærte med æbler, og den bliver du fuldstændig vild med. Måske din nye yndlingskage.

Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer, og der er angivet 8 mindre æbler i den. Men antallet af æbler afhænger selvfølgelig af, hvor store æblerne er.

Har du større æbler, kan du nøjes med 4-6 æbler i denne fantastiske tærte.

Opskrift på æbletærte med mazarin

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Antal: 10 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 400 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk. flormelis
  • 100 g smør blødt
  • 1 dl mælk

Mazarin

  • 150 g marcipan
  • 75 g rørsukker
  • 75 g smør blødt
  • 2 æg let sammenpiskede

Mandelkaramel

  • 75 g mandler grofthakkede
  • 75 g rørsukker
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk. honning flydende

Fyld

  • 8 æbler skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. rørsukker

Sådan gør du 

  • Kom hvedemele i en skål eller i en røremaskine. Kom salt, flormelis og smør i og saml dejen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og ælt dejen, til den er sammenhængende og ensartet. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand, hvis dejen er alt for tør. Læg dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
  • Ælt marcipan og sukker sammen i en skål, brug fingrene. Tilsæt det bløde smør og ælt/rør det i. Tilsæt de let sammenpiskede æg lidt efter lidt og ælt/pisk videre til du har en tynd mazarinmasse.
  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, drys med kanel og sukker og vend dem godt rundt, så kanel og sukker fordeles ensartet og alle æblestykkerne bliver dækket af blandingen.
  • Karamel: Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde og kog det op, til en gylden karamel, ved lav til middelvarme.
  • Tag gryden af varmen og vend de grofthakkede mandler i. Hvis karamellen skal stå lidt, så rør i den af og til. Den kan godt krakelere lidt eller blive lidt grynet, men ligeså snart det kommer på kagen og bliver bagt, smelter den sammen igen.
  • Rul tærtedejen tyndt ud og beklæd en smurt springform med dejen. Skær den pænt til, for dejen trækker sig ikke sammen eller glider ned af siderne under bagning.
  • Fordel æblerne ovenpå tærtebunden og fordel derefter mazarinmassen ovenpå.
  • Sæt i en 175 °C varm ovn (jeg bruger ikke varmluft) og bag i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i 15 minutter. Du kan evt. klikke her og benytte det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.
  • Skru op til 185 grader (stadig ikke varmluft). Når tærten har hvilet, fordeles karamelmassen ovenpå, pg din æbletærte med mazarin sættes igen i ovnen og bage i endnu ca. 10 minutter.
  • Tag tærten ud og lad den af køle lidt, inden springformens kant forsigtigt løsnes og fjernes.

Næringsindhold

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Mængde pr. portion
Kalorier
587
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
88
mg
29
%
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
307
mg
9
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
768
IU
15
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad din æbletærte med mazarin køle mere af, og server den lun med creme fraiche.

Jeg brugte creme fraiche 9%, som jeg rørte med lidt vaniljeekstrakt.

Men du kan også bruge kold flødeskum eller en kugle god vaniljeis.

Se flere lækre kageopskrifter

  • billede med hindbærroulade
    Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • billede med marmorkage
    Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
  • billede med mazarintærte muffins
    Mazarintærte muffins
  • billede med mazarinkage
    Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan
« Græsk gyros med kylling og tzatziki
Kringle med marcipan og chokolade »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.