Bag en lækker æbletærte med mazarin, karamel og mandler. Her er den fantastiske opskrift på en tærte med æbler og mandelkaramel.
Æbletærte med mazarin er en skøn kage, der også laves med mazarin, karamel og mandler.
En dejlig tærte med æbler, og den bliver du fuldstændig vild med. Måske din nye yndlingskage.
Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer, og der er angivet 8 mindre æbler i den. Men antallet af æbler afhænger selvfølgelig af, hvor store æblerne er.
Har du større æbler, kan du nøjes med 4-6 æbler i denne fantastiske tærte.
Opskrift på æbletærte med mazarin
Ingredienser
Tærtebund
- 400 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- ½ tsk. flormelis
- 100 g smør blødt
- 1 dl mælk
Mazarin
- 150 g marcipan
- 75 g rørsukker
- 75 g smør blødt
- 2 æg let sammenpiskede
Mandelkaramel
- 75 g mandler grofthakkede
- 75 g rørsukker
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde
- ½ spsk. honning flydende
Fyld
- 8 æbler skåret i tynde skiver
- 1 spsk. kanel
- 1 spsk. rørsukker
Sådan gør du
- Kom hvedemele i en skål eller i en røremaskine. Kom salt, flormelis og smør i og saml dejen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og ælt dejen, til den er sammenhængende og ensartet. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand, hvis dejen er alt for tør. Læg dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
- Ælt marcipan og sukker sammen i en skål, brug fingrene. Tilsæt det bløde smør og ælt/rør det i. Tilsæt de let sammenpiskede æg lidt efter lidt og ælt/pisk videre til du har en tynd mazarinmasse.
- Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, drys med kanel og sukker og vend dem godt rundt, så kanel og sukker fordeles ensartet og alle æblestykkerne bliver dækket af blandingen.
- Karamel: Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde og kog det op, til en gylden karamel, ved lav til middelvarme.
- Tag gryden af varmen og vend de grofthakkede mandler i. Hvis karamellen skal stå lidt, så rør i den af og til. Den kan godt krakelere lidt eller blive lidt grynet, men ligeså snart det kommer på kagen og bliver bagt, smelter den sammen igen.
- Rul tærtedejen tyndt ud og beklæd en smurt springform med dejen. Skær den pænt til, for dejen trækker sig ikke sammen eller glider ned af siderne under bagning.
- Fordel æblerne ovenpå tærtebunden og fordel derefter mazarinmassen ovenpå.
- Sæt i en 175 °C varm ovn (jeg bruger ikke varmluft) og bag i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i 15 minutter. Du kan evt. klikke her og benytte det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.
- Skru op til 185 grader (stadig ikke varmluft). Når tærten har hvilet, fordeles karamelmassen ovenpå, pg din æbletærte med mazarin sættes igen i ovnen og bage i endnu ca. 10 minutter.
- Tag tærten ud og lad den af køle lidt, inden springformens kant forsigtigt løsnes og fjernes.
Næringsindhold
Noter
Lad din æbletærte med mazarin køle mere af, og server den lun med creme fraiche.
Jeg brugte creme fraiche 9%, som jeg rørte med lidt vaniljeekstrakt.
Men du kan også bruge kold flødeskum eller en kugle god vaniljeis.
Kom med din kommentar