• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Forloren hare
billede til forloren hare med vildtsovs
Forloren hare med vildtsovs er mormormad med masser af smag, og det er bestemt også en meget børnevenlig ret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Forloren hare

Opdateret: 7. okt 2024 · Udgivet: 17. jan 2023 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook17PinterestMessengerEmailPrintSMS
17
SHARES
Gå til opskrift

En nem opskrift på forloren hare med bacon og en fantastisk vildtsovs med ribsgele. Det klassiske farsbrød, der er så utrolig populær.

Forloren hare er altid et sikkert hit til aftensmad i børnefamilier, fordi både børn og voksne elsker dette fantastiske farsbrød med bacon.

Det er samtidig en ret nem opskrift, og den medfølgende vildtsovs er fantastisk god. Smages til med ribsgele.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her får du virkelig lækker mormormad.

Opskrift på forloren hare

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Forloren hare

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 stor gulerod fintrevet
  • 1 stort løg revet
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. rasp
  • 2 dl. mælk måske lidt mere eller mindre
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skive bacon

Vildtsovs

  • 3 dl mælk
  • 2½ spsk. majsstivelse
  • 1 dl vand koldt
  • sky fra "haren"
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. ribsgele
  • sovsekulør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forloren hare: Rør det hakkede kød sammen med gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, salt og peber.
  • Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en "hare". Du kan ogsp stikke nogle bjælker af bacon ned i farsen for endnu mere smag.
  • Kom baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.
  • Når den forlorne hare er gylden, hældes mælken ved (det der står under sauce ingredienserne) og den steger videre i yderligere 30 minutter. Den samlede stegetid for forloren hare er altså ca. en time.
  • Sovs: Rør majsstivelse ud i vandet. Sigt skyen fra "haren" over i en gryde og tilsæt majsjævningen.
  • Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør.

Næringsindhold

Forloren hare
Mængde pr. portion
Kalorier
662
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
157
mg
52
%
Natrium
 
1926
mg
84
%
Kalium
 
758
mg
22
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
3293
IU
66
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
213
mg
21
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Forloren hare skæres ud i passende skiver, der serveres sammen med vildtsovs, kogte kartofler og ærter eller andet grønt.

Se flere opskrifter:

Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsfad med kartofler
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Bøf i folie med lækker sauce

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Natasha

    januar 24, 2023 at 6:37 pm

    Lækker opskrift. Både ungerne og de voksne var vilde med både farsbrød og sovs.

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

billede med klatkager

Opskrift på de bedste klatkager af risengrød

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

billede med røræg og scrambled eggs

Røræg - opskrift på scrambled eggs

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required