• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til forloren hare med vildtsovs
Forloren hare med vildtsovs er mormormad med masser af smag, og det er bestemt også en meget børnevenlig ret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Forloren hare med lækker vildtsovs

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 3. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. En nem opskrift på forloren hare med bacon og en fantastisk vildtsovs med ribsgele. Det klassiske farsbrød, der er så utrolig populær.
  2. Opskrift
  3. Forloren hare
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

En nem opskrift på forloren hare med bacon og en fantastisk vildtsovs med ribsgele. Det klassiske farsbrød, der er så utrolig populær.

Forloren hare er altid et sikkert hit til aftensmad i børnefamilier, fordi både børn og voksne elsker dette fantastiske farsbrød med bacon.

Det er samtidig en ret nem opskrift, og den medfølgende vildtsovs er fantastisk god. Smages til med ribsgele.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her får du virkelig lækker mormormad.

Opskrift

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Forloren hare

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 stor gulerod fintrevet
  • 1 stort løg revet
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. rasp
  • 2 dl. mælk måske lidt mere eller mindre
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skive bacon

Vildtsovs

  • 3 dl mælk
  • 2½ spsk. majsstivelse
  • 1 dl vand koldt
  • sky fra "haren"
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. ribsgele
  • sovsekulør
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Forloren hare: Rør det hakkede kød sammen med gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, salt og peber.
  • Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en "hare". Du kan ogsp stikke nogle bjælker af bacon ned i farsen for endnu mere smag.
  • Kom baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.
  • Når den forlorne hare er gylden, hældes mælken ved (det der står under sauce ingredienserne) og den steger videre i yderligere 30 minutter. Den samlede stegetid for forloren hare er altså ca. en time.
  • Sovs: Rør majsstivelse ud i vandet. Sigt skyen fra "haren" over i en gryde og tilsæt majsjævningen.
  • Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør.

Næringsindhold

Forloren hare
Mængde pr. portion
Kalorier
662
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
157
mg
52
%
Natrium
 
1926
mg
84
%
Kalium
 
758
mg
22
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
3293
IU
66
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
213
mg
21
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Forloren hare skæres ud i passende skiver, der serveres sammen med vildtsovs, kogte kartofler og ærter eller andet grønt.

Se flere opskrifter:

Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

« Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing
Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn »

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Natasha

    januar 24, 2023 at 6:37 pm

    Lækker opskrift. Både ungerne og de voksne var vilde med både farsbrød og sovs.

    Svar

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.