En nem opskrift på forloren hare med bacon og en fantastisk vildtsovs med ribsgele. Det klassiske farsbrød, der er så utrolig populær.
Forloren hare er altid et sikkert hit til aftensmad i børnefamilier, fordi både børn og voksne elsker dette fantastiske farsbrød med bacon.
Det er samtidig en ret nem opskrift, og den medfølgende vildtsovs er fantastisk god. Smages til med ribsgele.
Opskriften er beregnet til fire personer, og her får du virkelig lækker mormormad.
Opskrift på forloren hare

Ingredienser
Forloren hare
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 1 stor gulerod fintrevet
- 1 stort løg revet
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 3 spsk. rasp
- 2 dl. mælk måske lidt mere eller mindre
- salt og friskkværnet peber
- 8 skive bacon
Vildtsovs
- 3 dl mælk
- 2½ spsk. majsstivelse
- 1 dl vand koldt
- sky fra "haren"
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. ribsgele
- sovsekulør
Fremgangsmåde
- Forloren hare: Rør det hakkede kød sammen med gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, salt og peber.
- Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en "hare". Du kan ogsp stikke nogle bjælker af bacon ned i farsen for endnu mere smag.
- Kom baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.
- Når den forlorne hare er gylden, hældes mælken ved (det der står under sauce ingredienserne) og den steger videre i yderligere 30 minutter. Den samlede stegetid for forloren hare er altså ca. en time.
- Sovs: Rør majsstivelse ud i vandet. Sigt skyen fra "haren" over i en gryde og tilsæt majsjævningen.
- Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør.
Næringsindhold
Noter
Forloren hare skæres ud i passende skiver, der serveres sammen med vildtsovs, kogte kartofler og ærter eller andet grønt.
Se flere opskrifter:
Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand
Natasha
Lækker opskrift. Både ungerne og de voksne var vilde med både farsbrød og sovs.