Her får du en skøn opskrift på boller i karry. Et hit på de danske middagsborde, og her er den populære ret med kødboller, karrysovs og grøntsager.
Boller i karry er altid populær i børnefamilierne, og det er da også en af de retter, som både børn og voksne værdsætter meget.
Kogte kødboller, der laves i en lækker karrysovs, men i denne opskrift er der puttet ekstra med grøntsager i retten, og det gør den bestemt kun endnu bedre.
Opskriften er beregnet til fire personer som en middagsret.
Opskrift på boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket kalv og flæsk
- ½ løg fintrevet
- 1 æg
- 1 dl danskvand
- ½ tsk. koriander stødt
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. karry
- salt og friskkværnet peber
Karrysovs
- 2 spsk. olivenolie
- 1½ spsk. karry
- 2 fed hvidløg finthakket
- 30 g ingefær frisk, finthakket
- 2 gulerødder i tynde skrå skiver
- 1 bladselleri i tynde skiver
- ½ løg i tynde skiver
- 1 æble skåret i tern
- 1 spsk. hvedemel
- 3 dl. kogevand fra kødbollerne
- 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
- 1½ dl skummetmælk
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- Lidt kalvebouillon flydende
- persille hakket
Sådan gør du
Kødboller
- Sæt rigeligt med vand over og kom salt i.
- Rør en fars af de nævnte ingredienser og form dem til kødboller med en ske.
- Kom dem i spilkogende vand - ikke mere end et lag ad gangen - og når de kommer op til overfladen er de nok.
Karrysauce
- Kom olie i en gryde og tilsæt karry, løg, ingefær og hvidløg - lad det sautere.
- Tilsæt grønsagerne og æblet, rør rundt og lad det svitse lidt med.
- Tilsæt hvedemel, rør rundt.
- Hæld vandet fra kødbollerne i lidt ad gangen og rør godt mellem hver gang, så melet ikke klumper.
- Tilsæt resten af væsken - eller den mængde der skal til for at få saucen som ønsket (se note). Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt flydende kalvebouillon.
- Kog saucen igennem.
- Kom kødbollerne i, skru ned for varmen og lad dem varme med.
- Drys med hakket persille inden servering.
Næringsindhold
Noter
Boller i karry serveres straks sammen med kogte ris og en god salat. Evt en luksus råkost salat.
Rester stilles hurtigt på køl eller fryses ned, og så har du altid en hurtig middagsret klar.
Se flere lækre middagsretter:
Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Koteletter i fad med grønsager og ris
Brugerne har testet opskriften
Mums, har lige lavet boller i karry på den anden side af jorden(NZ) med Tor, min 13årige. Han står og dypper kødboller i sovsen, mens risene koger! Så retten er testet! Og den har fået thums up! Lene.
Det blev rigtig godt. Jeg puttede nogle ekstra keffir lime blade (eller hvad de nu hedder) i – er helt vild med den asiatiske smag, som de giver. Mange hilsner, Astrid.
Kom med din kommentar