• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad
et billede med boller i karry og grøntsager
Denne servering af boller i karry smager himmelsk godt, og der er masser af grøntsager i denne familiefavorit. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på boller i karry
  2. Boller i karry
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Brugerne har testet opskriften
5 fra 2 brugere

Her får du en skøn opskrift på boller i karry. Et hit på de danske middagsborde, og her er den populære ret med kødboller, karrysovs og grøntsager.

Boller i karry er altid populær i børnefamilierne, og det er da også en af de retter, som både børn og voksne værdsætter meget.

Kogte kødboller, der laves i en lækker karrysovs, men i denne opskrift er der puttet ekstra med grøntsager i retten, og det gør den bestemt kun endnu bedre.

Opskriften er beregnet til fire personer som en middagsret.

Opskrift på boller i karry

et billede med boller i karry og grøntsager

Boller i karry

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • ½ løg fintrevet
  • 1 æg
  • 1 dl danskvand
  • ½ tsk. koriander stødt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. karry
  • salt og friskkværnet peber

Karrysovs

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ spsk. karry
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 30 g ingefær frisk, finthakket
  • 2 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 1 bladselleri i tynde skiver
  • ½ løg i tynde skiver
  • 1 æble skåret i tern
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl. kogevand fra kødbollerne
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 1½ dl skummetmælk
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • Lidt kalvebouillon flydende
  • persille hakket

Sådan gør du 

Kødboller

  • Sæt rigeligt med vand over og kom salt i.
  • Rør en fars af de nævnte ingredienser og form dem til kødboller med en ske.
  • Kom dem i spilkogende vand - ikke mere end et lag ad gangen - og når de kommer op til overfladen er de nok.

Karrysauce

  • Kom olie i en gryde og tilsæt karry, løg, ingefær og hvidløg - lad det sautere.
  • Tilsæt grønsagerne og æblet, rør rundt og lad det svitse lidt med.
  • Tilsæt hvedemel, rør rundt.
  • Hæld vandet fra kødbollerne i lidt ad gangen og rør godt mellem hver gang, så melet ikke klumper.
  • Tilsæt resten af væsken - eller den mængde der skal til for at få saucen som ønsket (se note). Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt flydende kalvebouillon.
  • Kog saucen igennem.
  • Kom kødbollerne i, skru ned for varmen og lad dem varme med.
  • Drys med hakket persille inden servering.

Næringsindhold

Boller i karry
Mængde pr. portion
Kalorier
719
% Daglig værdi*
Fedt
 
59
g
91
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
206
mg
69
%
Natrium
 
1320
mg
57
%
Kalium
 
798
mg
23
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
6301
IU
126
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
161
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Boller i karry serveres straks sammen med kogte ris og en god salat. Evt en luksus råkost salat.

Rester stilles hurtigt på køl eller fryses ned, og så har du altid en hurtig middagsret klar.

Se flere lækre middagsretter:

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Koteletter i fad med grønsager og ris

Brugerne har testet opskriften

Mums, har lige lavet boller i karry på den anden side af jorden(NZ) med Tor, min 13årige. Han står og dypper kødboller i sovsen, mens risene koger! Så retten er testet! Og den har fået thums up! Lene.

Det blev rigtig godt. Jeg puttede nogle ekstra keffir lime blade (eller hvad de nu hedder) i – er helt vild med den asiatiske smag, som de giver. Mange hilsner, Astrid.

Mere inspiration

  • vildtragout gryderet med vildt
    Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • coq au vin opskrift
    Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • lasagne med spidskål
    Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

pølsemix med kartoffelmos

Lækker pølsemix med kartoffelmos

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.