• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Luksus råkost salat med hvidkål
luksus råkost salat
En sund og lækker luksus råkost salat, der blandt andet laves me gulerødder, hvidkål og valnødder. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Luksus råkost salat med hvidkål

Opdateret: 29. jan 2023 · Udgivet: 4. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på luksus råkost salat. Lækker råkostsalat med hvidkål, gulerødder, tranebær, valnødder og en skøn dressing.

Luksus råkost salat er en lidt opdateret version af den klassiske råkostssalat, som her også indeholder soltørrede tranebær og valnødder.

Derudover består den selvfølgelig af snittet hvidkål og gulerødder, men hvidkål kan sagtens udskiftes med spidskål.

Du får også en skøn dressing, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på råkost salat

luksus råkost salat

Luksus råkost salat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • ½ lille hvidkål fintnittet, eller spidskål
  • 4 gulerødder revet
  • 1 håndfuld tranebær soltørrede
  • 1 håndfuld valnødder hakket
  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron saft fra ½ økologisk citron
  • 2 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Snit hvidkål på et mandolinjern eller på din køkkenmaskine, og riv gulerødder. Du kan erstatte hvidkål med spidskål.
  • Bland de to slags i en skål sammen med soltørrede tranebær.
  • Pisk eller ryst olivenolie, citronsaft, honning, salt og friskkværnet peber sammen - smag dressingen til.
  • Hæld den over din luksus råkost salat og vend godt rundt.
  • Lad det stå og trække på køkkenbordet i ½ times tid, smag til og vend valnødderne i din råkostsalat, lige inden servering.

Næringsindhold

Luksus råkost salat
Mængde pr. portion
Kalorier
223
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
640
mg
28
%
Kalium
 
382
mg
11
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
10292
IU
206
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
69
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den lækre råkost salat er god som til tilbehør eller salat til rigtig mange retter, herunder de klassiske frikadeller og medister.

Se flere opskrifter:

Caprese salat med tomat og mozzarella

Spidskålssalat med ærter og dressing

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Se disse opskrifter:

  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Gulerodssalat med bolsjebeder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede med frikadeller

Frikadeller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required