• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
billede til grønkålssalat med æble
Sund og lækker grønkålssalat med appelsin og æble. En klassisk salat med grønkål, der er meget nem og hurtig at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få opskrift på en sund og lækker salat med grønkål. En klassisk grønkålssalat med appelsin og æble, som toppes med en nem sennepsdressing.

Grønkålssalat er en af de populære favoritter, når vi taler om lækre salater.

Både på grund af friskheden og sprødheden i grønkålen, men også fordi denne salat med grønkål er både utrolig sund og meget nem at lave på få minutter.

Du kan enten pille de krøllede grønkålsblade af stokkene, eller købe hakket grønkål, der allerede er skyllet og dermed klar til brug.

Se også: Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

Du kan selvfølgelig kun lave grønkålssalaten af frisk grønkål, og ikke af den frosne udgave.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan naturligvis variere mængden af de enkelte ingredienser som du synes.

Opskrift på grønkålssalat

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat med æble

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g grønkål fintsnittet
  • 1 stor appelsin eller 2 mindre
  • 1 stort æble eller 2 små

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Grønkål skylles og nippes fra at stokken, som kasseres. Snit de krøllede grønkålsblade helt fint og kom dem i et fad eller en salatskål.
  • Appelsinen pilles og de hvide hinder fjernes i fornødent omfang. Del i kvarte, så derefter snittes i mindre tern. Kommes over grønkålen.
  • Æblet deles i kvarte og kernehuset fjernes, hvorefter æblet også skæres i mindre stykker. Lægges over salaten.
  • Vend eventuelt nu forsigtigt din grønkålssalat sammen.
  • Rør olivenolie godt sammen med sennep, citronsaft og sukker, så dressingen bliver blank. Smag den til med salt og peber, og hæld den over din salat med grønkål.

Næringsindhold

Grønkålssalat med æble
Mængde pr. portion
Kalorier
194
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
616
mg
27
%
Kalium
 
283
mg
8
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
3881
IU
78
%
Vitamin C
 
65
mg
79
%
Calcium
 
119
mg
12
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den lækre salat med grønkål er god som tilbehør til mange retter, og den har både en friskhed og syrlighed.

Grønkålssalat kan blandt andet serveres til andesteg og flæskesteg.

Se også: Lækker blomkålssalat med peberfrugt

Se disse opskrifter:

  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med karrysovs

Karrysovs

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

billede til kokos og kokosnød

Kokos og kokosnød - fakta og opskrifter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required