• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til stegetid på and
I forhold til stegetid på and og andesteg skal du regne med ca. 30 minutter pr. halve kilo and. Så opnår du et godt resultat. Foto: iStock.com.

Stegetid på and i ovn - den nemme guide

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 23. dec, 2022

Oversigt over indhold

  1. Temperatur til stegning af and
  2. Stegetid på and
  3. Sådan laver du andesteg
  4. Stegetid på and i ovn
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du 
  7. Næringsindhold
  8. Noter
  9. Kernetemperatur på and
  10. Relaterede opskrifter
4.75 fra 4 brugere

Her er den perfekte stegetid på and i ovn, og du kan se hvad ænder i forskellige vægtklasser skal have af tid og temperatur i ovnen.

Når vi taler stegetid på and er det faktisk ikke den store videnskab, men der er alligevel nogle praktiske tips og tricks, som du får her.

Det gælder selvfølgelig først og fremmest omkring stegetiden, men stegetiden afhænger selvfølgelig også af andens størrelse.

Derfor får du her en overskuelig oversigt over stegning af ænder, så du kan servere og nyde den perfekte andesteg. Både til juleaften og Mortensaften.

Temperatur til stegning af and

And steges bedst ved en temperatur på 160 grader varmluft. Først en time med andebrystet nedad, og derefter resten af tiden med andebryst opad.

Stegetiden vil altid være vejledende, da der kan være forskel på både ænder og ovne, men det er altså en god rettesnor. Så hold øje med anden.

Stegetid på and

I denne tabel kan du se den anbefalede stegetid på and, når du steger anden ved 160 grader varmluft.

Vægt på andStegetid
2.000 gram2 timer
2.500 gram2,5 timer
3.000 gram3 timer
3.500 gram3,5 timer
4.000 gram4 timer

Sådan laver du andesteg

Her tager vi eksempel i en and på 3 kilo, der tilberedes i ovn.

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn

4.75 fra 4 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 3 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 kilo and hel and uden indmad
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æble skåret i både
  • 200 gram svesker uden sten
  • 1 appelvin skåret i både
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Tænd din ovn på 160 grader varmluft, og læg en rist i et ildfast fad eller mindre bradepande. Hæld kogende vand i, så det står 3 centimeter op.
  • Anden saltes indvendigt, og fyldes derefter med æblebåde, svesker og appelsinbåde. Lukkes med en kødnål.
  • Pres lidt appelsinsaft over din andesteg, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg anden på risten med brystet nedad. Det er vigtigt.
  • Den anbefalede stegetid på and på 3 kilo er tre timer, så det giver du den nu i ovnen. Først en time med brystet nedad.
  • Efter en time vendes anden om, og steges nu færdig i yderligere to timer med brystet opad. Her kan du også med fordel hælde skyen fra, og tilsætte nyt vand i fadet.
  • Til sidst kan du evt. grille anden lidt i ovnen, så andeskindet bliver helt sprødt.

Næringsindhold

Stegetid på and i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
937
% Daglig værdi*
Fedt
 
75
g
115
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
36
g
Kolesterol
 
145
mg
48
%
Natrium
 
703
mg
31
%
Kalium
 
897
mg
26
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
839
IU
17
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
64
mg
6
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdigstegte and hvile lidt, hvorefter den parteres.

Skyen kan bruges på en skøn andesovs.

Kernetemperatur på and

Denne guide med stegetid på and er som sagt en god rettesnor for stegning af ænder, men vil du være helt sikker på et godt resultat, kan du bruge et stegetermometer.

Her kan du med fordel måle både brystkød og andelåret, og når kernetemperaturen er oppe på 75 grader er anden færdigstegt. Her er andekødet nemlig gennemstegt, som den skal være.

Stegetiden på andesteg er vejledende, men det er kernetemperaturen der afgør, hvornår en and er klar til at komme ud af ovnen.

Relaterede opskrifter

  • billede med stegt andebryst
    Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede til hvordan varmer man en and op i ovn
    Hvordan varmer man en and op i ovn?
  • billede til brunede kartofler i ovn
    Opskrift på brunede kartofler i ovn
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
  • billede med waldorfsalat
    Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat
« Opskrift på risengrød i ovn
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.