Her er den perfekte stegetid på and i ovn, og du kan se hvad ænder i forskellige vægtklasser skal have af tid og temperatur i ovnen.
Når vi taler stegetid på and er det faktisk ikke den store videnskab, men der er alligevel nogle praktiske tips og tricks til en god andesteg, som du får her.
Det gælder selvfølgelig først og fremmest omkring stegetiden, men stegetiden afhænger selvfølgelig også af andens størrelse.
Derfor får du her en overskuelig oversigt over stegning af ænder, så du kan servere og nyde den perfekte andesteg. Både til juleaften og Mortensaften.
Temperatur til stegning af and
And steges bedst ved en temperatur på 160 grader varmluft. Først en time med andebrystet nedad, og derefter resten af tiden med andebryst opad.
Stegetiden vil altid være vejledende, da der kan være forskel på både ænder og ovne, men det er altså en god rettesnor. Så hold øje med anden.
Stegetid på and
I denne tabel kan du se den anbefalede stegetid på and, når du steger anden ved 160 grader varmluft.
Vægt på and | Stegetid |
---|---|
2.000 gram | 2 timer |
2.500 gram | 2,5 timer |
3.000 gram | 3 timer |
3.500 gram | 3,5 timer |
4.000 gram | 4 timer |
Sådan laver du andesteg
Her tager vi eksempel i en and på 3 kilo, der tilberedes i ovn.
Ingredienser
- 3 kilo and hel and uden indmad
- salt og friskkværnet peber
- 1 æble skåret i både
- 200 gram svesker uden sten
- 1 appelvin skåret i både
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 160 grader varmluft, og læg en rist i et ildfast fad eller mindre bradepande. Hæld kogende vand i, så det står 3 centimeter op.
- Anden saltes indvendigt, og fyldes derefter med æblebåde, svesker og appelsinbåde. Lukkes med en kødnål.
- Pres lidt appelsinsaft over din andesteg, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg anden på risten med brystet nedad. Det er vigtigt.
- Den anbefalede stegetid på and på 3 kilo er tre timer, så det giver du den nu i ovnen. Først en time med brystet nedad.
- Efter en time vendes anden om, og steges nu færdig i yderligere to timer med brystet opad. Her kan du også med fordel hælde skyen fra, og tilsætte nyt vand i fadet.
- Til sidst kan du evt. grille anden lidt i ovnen, så andeskindet bliver helt sprødt.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigstegte and hvile lidt, hvorefter den parteres.
Skyen kan bruges på en skøn andesovs.
Kernetemperatur på and
Denne guide med stegetid på and er som sagt en god rettesnor for stegning af ænder, men vil du være helt sikker på et godt resultat, kan du bruge et stegetermometer.
Her kan du med fordel måle både brystkød og andelåret, og når kernetemperaturen er oppe på 75 grader er anden færdigstegt. Her er andekødet nemlig gennemstegt, som den skal være.
Stegetiden på andesteg er vejledende, men det er kernetemperaturen der afgør, hvornår en and er klar til at komme ud af ovnen.
Kom med din kommentar