Den bedste opskrift på andesteg. Se hvordan du laver en langtidsstegt and, der er mør i kødet, og som har det helt rette sprøde andeskind.
Andesteg er en fast bestanddel i de fleste danske hjem juleaften, men sådan en langtidsstegt and kan altså også være god på andre tider af året.
And kan tilberedes på mange forskellige måder, men med denne opskrift får du det mest møre andekød og sprødt andeskind. Det bliver ikke bedre.
Andestegen skal langtidssteges i ca. 6 timer ved 130 grader, men her passer anden jo mest sig selv. Så dette er en opskrift med den korrekte stegetid på and.
Du kan jo i øvrigt med fordel stege din and dagen før brug, og så blot genopvarme anden.
Opskriften er beregnet til fire personer, og så skulle der være and nok til alle.
Opskrift på andesteg
Ingredienser
- 3,5 kg and
- salt og friskkværnet peber
- 30 g svesker uden sten
- 2 æbler gerne cox orange æbler
- 5 fed hvidløg pillet og let knuste
- 4 kviste rosmarin
- 3 skalotteløg pillet og skåret i grove stykker
- 5 dl vand
Sådan gør du
- Skyl din and under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud - gem halsen.3,5 kg and
- Krydr den godt indvendigt med salt og friskkværnet peber.salt og friskkværnet peber
- Fyld dem med æbler, rosmarinkviste - gem et par stykker til at lægge ovenpå ænderne - skalotteløg, svesker og hvidløg. Luk din andesteg med tandstikkere.30 g svesker, 2 æbler, 5 fed hvidløg, 4 kviste rosmarin, 3 skalotteløg
- Hæld vand i en bradepande og læg anden med brystet nedad i bradepanden, krydr oversiden godt med salt og friskkværnet peber.5 dl vand
- Forvarm ovnen til 130 °C varmluft og lad anden stege i 1 time. Klik her og start det smarte minutur med indstillet tid.
- Tag bradepanden ud og tag anden op. Læg en rist over bradepanden og læg så din andesteg ovenpå risten med brystet opad.
- Drys godt med salt, friskkværnet peber og læg de gemte rosmarinkviste på.
- Sæt tilbage i ovnen og lad dem stege i endnu ca. 5 timer. Sådan laver du en rigtig langtidsstegt and. Brug en ske til at dryppe andestegen med stegeskyen af og til - dog ikke alt for ofte, for skindet skal også gerne blive sprødt.
- Tag den færdigstegte and ud af ovnen, og lad den stå og trække lidt, inden den parteres og serveres - eller lægges i en bradepande, så anden kan opvarmes senere eller næste dag.
Næringsindhold
Noter
Nu har du lavet verdens bedste andesteg - og en perfekt langtidsstegt and. Serveres selvfølgelig med brunede kartofler og rødkålssalat.
Du kan sagtens koge andefond på skroget fra ænderne.
I dette link kan du i øvrigt se, hvordan du nemt varmer en and i ovn dagen efter.
Kom med din kommentar