Her får du en nem opskrift på ovnbagt frittata, der er en italiensk æggekage med fyld af bla. peberfrugt. God til brunch og let aftensmad.
Ovnbagt frittata er en både klassisk og populær æggekage fra det italienske køkken, og den kan laves med forskelligt slags fyld.
Her er den blandt andet lavet med peberfrugt og Orzo, der dog kan udskiftes med små suppehorn af pasta.
Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat
Fyldet i en fritatta kan også være kartofler, som du kender fra en traditionel kartoffelæggekage, men prøv endelig også denne variant, der smager himmelsk godt.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den er fin som en let aftensmad. Men kan også bruges til en brunch.
Opskrift på frittata

Ingredienser
- 1 gul peberfrugt skåret i små tern
- 1 rød peberfrugt skåret i små tern
- 3 spsk. oliven udstenet og skåret i skiver, kan udelades
- 2 håndfulde basilikum hakket
- 8 æg
- 0,6 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld parmesan fintrevet
- 1 spsk olivenolie til stegning
- 0,75 dl Orzo eller ris/suppehorn
Sådan gør du
- Til ovnbagt frittata starter du med, at komme vand i en gryde og det bringes i kog. Tilsæt godt med salt.
- Når det koger tilsættes Orzo eller suppehorn og det koges efter anvisning på emballagen, til det er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
- Varm olie op på en pande og sauter peberfrugterne i et par minutter under omrøring, de skal stadig have bid. Tag af varmen og bland de kogte Orzo/suppehorn i, bland det godt sammen.
- Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen.
- Tilsæt oliven og basilikum og rør det i, derefter tilsættes peberfrugt-blandingen og det hele røres godt sammen.
- Hæld i en smurt (støbejerns)pande der kan tåle at gå i ovnen eller i en lille smurt bradepande.
- Sæt din frittata i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-45 minutter, til den er stivnet.
- Efter ca. 15 minutter, når den har sat sig lidt, løftes der lidt op i den, så den flydende æggemasse fordeles igen. Resten af bagetiden skal den bare have lov til at passe sig selv.
- Når den er fint stivnet, tages den ud og drysses med parmesan. Skru op til 200 grader og sæt den ind igen i ca. 5-10 minutter, til osten er smeltet og den er let gylden.
Næringsindhold
Tips
Den færdige frittata tages ud, du kan med fordel lade den stå i 5 minutter, inden den serveres.
Serveres gerne med en capresesalat eller anden salat.
Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat
Kom med din kommentar