• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede gammeldags æggekage i pande
Gammeldags æggekage med bacon og tomat er skøn husmandskost, der passer perfekt som et godt måltid til frokost eller aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags æggekage med bacon

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 1. mar, 2023

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på gammeldags æggekage med bacon og tomat. Æggekagen laves i en pande, og den er god til frokost eller aftensmad.
  2. Opskrift på gammeldags æggekage
  3. Gammeldags æggekage med bacon
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på gammeldags æggekage med bacon og tomat. Æggekagen laves i en pande, og den er god til frokost eller aftensmad.

Gammeldags æggekage med bacon er stadig en populær ret på de danske køkkenborde, og den kan spises både til frokost eller et let måltid som aftensmad.

Typisk serveres æggekagen med rugbrød til, og så skal man nok blive mæt.

Oprindelig var æggekagen rigtig husmandskost, der var både billig at lave, nem at gå til og som samtidig gav en god mæthed i maven når der serveres brød til.

Den færdigbagte æggekage anrettes med sprøde skiver af bacon, tomater og masser af snittet purløg, og så bliver en ret ikke meget bedre.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også: Sådan laver du den bedste omelet

Opskrift på gammeldags æggekage

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 skiver bacon
  • 8 æg
  • 2,5 dl. mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til panden
  • 150 gram tomater skæret i både
  • 1 håndfuld purløg snittet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Bacon skiver lægges i en kold pande, og der skrues op for varmen. Steges sprøde og tages af - drypper af på køkkenrulle.
  • Æg piskes med mælk, salt og friskkværnet peber.
  • Der skrues ned for varmen på kogepladen (lad stegefedtet fra baconen blive i panden), og så hældes æggemassen på.
  • Lad din æggekage sætte lidt mens du skubber æggemassen lidt rundt.
  • Låg et låg på og lad æggekagen bage færdig ved lav varme, hvilket tager ca. 15 minutter.
  • Tomaterne skæres i kvarte og purløg snittes.
  • Pynt den gammeldags æggekage med bacon, tomater og purløg.

Næringsindhold

Gammeldags æggekage med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
379
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
371
mg
124
%
Natrium
 
1046
mg
45
%
Kalium
 
395
mg
11
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
1036
IU
21
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den gammeldags æggekage med bacon serveres straks.

Tilbehør kan være skiver af rugbrød, lidt sennep (til brødet) og syltede rødløg. Det passer perfekt til æggekagen.

Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat

« Fyldte svinekoteletter med æble og timian
Ølbraiserede svinekæber med polenta »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.