Få den bedste opskrift på gammeldags æggekage med bacon og tomat. Æggekagen laves i en pande, og den er god til frokost eller aftensmad.
Gammeldags æggekage med bacon er stadig en populær ret på de danske køkkenborde, og den kan spises både til frokost eller et let måltid som aftensmad.
Typisk serveres æggekagen med rugbrød til, og så skal man nok blive mæt.
Oprindelig var æggekagen rigtig husmandskost, der var både billig at lave, nem at gå til og som samtidig gav en god mæthed i maven når der serveres brød til.
Den færdigbagte æggekage anrettes med sprøde skiver af bacon, tomater og masser af snittet purløg, og så bliver en ret ikke meget bedre.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også: Sådan laver du den bedste omelet
Opskrift på gammeldags æggekage
Ingredienser
- 8 skiver bacon
- 8 æg
- 2,5 dl. mælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør til panden
- 150 gram tomater skæret i både
- 1 håndfuld purløg snittet
Sådan gør du
- Bacon skiver lægges i en kold pande, og der skrues op for varmen. Steges sprøde og tages af - drypper af på køkkenrulle.
- Æg piskes med mælk, salt og friskkværnet peber.
- Der skrues ned for varmen på kogepladen (lad stegefedtet fra baconen blive i panden), og så hældes æggemassen på.
- Lad din æggekage sætte lidt mens du skubber æggemassen lidt rundt.
- Låg et låg på og lad æggekagen bage færdig ved lav varme, hvilket tager ca. 15 minutter.
- Tomaterne skæres i kvarte og purløg snittes.
- Pynt den gammeldags æggekage med bacon, tomater og purløg.
Næringsindhold
Noter
Den gammeldags æggekage med bacon serveres straks.
Tilbehør kan være skiver af rugbrød, lidt sennep (til brødet) og syltede rødløg. Det passer perfekt til æggekagen.
Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat
Kom med din kommentar