3spsk.olivenudstenet og skåret i skiver, kan udelades
2håndfuldebasilikumhakket
8æg
0,6dlmælk
salt og friskkværnet peber
1håndfuldparmesanfintrevet
1spskolivenolietil stegning
0,75dlOrzoeller ris/suppehorn
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til ovnbagt frittata starter du med, at komme vand i en gryde og det bringes i kog. Tilsæt godt med salt.
Når det koger tilsættes Orzo eller suppehorn og det koges efter anvisning på emballagen, til det er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
Varm olie op på en pande og sauter peberfrugterne i et par minutter under omrøring, de skal stadig have bid. Tag af varmen og bland de kogte Orzo/suppehorn i, bland det godt sammen.
Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen.
Tilsæt oliven og basilikum og rør det i, derefter tilsættes peberfrugt-blandingen og det hele røres godt sammen.
Hæld i en smurt (støbejerns)pande der kan tåle at gå i ovnen eller i en lille smurt bradepande.
Sæt din frittata i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-45 minutter, til den er stivnet.
Efter ca. 15 minutter, når den har sat sig lidt, løftes der lidt op i den, så den flydende æggemasse fordeles igen. Resten af bagetiden skal den bare have lov til at passe sig selv.
Når den er fint stivnet, tages den ud og drysses med parmesan. Skru op til 200 grader og sæt den ind igen i ca. 5-10 minutter, til osten er smeltet og den er let gylden.
Næringsindhold
Frittata
Mængde pr. portion
Kalorier
261
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
22
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.05
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
329
mg
110
%
Natrium
813
mg
35
%
Kalium
316
mg
9
%
Kulhydrater
19
g
6
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
1542
IU
31
%
Vitamin C
93
mg
113
%
Calcium
84
mg
8
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.