Få en skøn opskrift på indbagte tigerrejer i butterdej. Her bages rejerne med hvidløgssmør, og de smager fantastisk som snack eller forret.
Indbagte tigerrejer i butterdej smager himmelsk godt, og de er rimelig nemme at lave.
Her får de indbagte rejer godt selskab af lidt hvidløgssmør, og dertil en skøn dip til rejerne.
Nyd dem som en snack eller forret, og du får 15 stk. ud af opskriften. Det passer til ca. 4-5 personer, men du kan jo sagtens lave lidt flere.
Opskrift på indbagte tigerrejer

Ingredienser
Indbagte tigerrejer
- 15 tigerrejer rå, fra frost (optøet), med skal
- 25 g smør blødt
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 3 spsk. persille finthakket
- 100 g butterdej en plade, udrullet
- 1 æggeblomme til pensling
Dip til indbagte rejer
- 1½ dl creme fraiche evt. 18%
- 1 lime saft af ½ lime
- 0,5 teske chili chipotle pulver eller cayennepeber efter smag
Fremgangsmåde
- Pil skallen af dine tigerrejer, men lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Forsæt så med at skære en ridse i ryggen, NÆSTEN helt igennem og bred dem ud. Drys med en anelse salt og lidt friskkværnet peber.
- Rør det bløde smør, hvidløg og persille sammen og fordel lidt på hver reje.
- Rul butterdej ud på et meldrysset bord og skær den i 15 strimler.
- Sno en strimmel butterdej om hver reje, mens der forsøges at lukke rejerne lidt om smørret (det kan godt drille lidt!). Hvis de ikke skal bages med det samme, så læg dem i en plastbeholder eller på en tallerken, dæk dem til og stil i køleskabet til de skal bages.
- Når dine indbagte tigerrejer skal bages, varmes ovnen op til 200 °C og rejerne pensles med lidt æggeblomme.
- Rejerne lægges på bageplade med bagepapir og sættes i ovnen, bages i ca. 15 minutter, eller til dejen er gylden og rejerne har skiftet farve.
- Tag dem ud, anret dem dekorativt. Rør dip'en sammen og fordel i små skåle, så hver person får sin egen skål.
Næringsindhold
Noter
De indbagte tigerrejer serveres straks som snack eller en skøn forret.
Kom med din kommentar