Prøv lige disse bagte kartoffelskiver med rejesalat. En skøn og nem opskrift med grønlandske rejer. God som forret eller en let aftensmad.
Bagte kartoffelskiver med rejesalat er en genial ret, som du kan servere som en forret eller et let måltid til aftensmad.
Her bages kartoffelskiverne først i ovnen, hvorefter de toppes med en skøn rejesalat. Selvfølgelig helst lavet af store, grønlandske rejer.
Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens variere de enkelte mængder.
Opskrift på bagte kartoffelskiver med rejesalat
Ingredienser
Bagte kartoffelskiver
- 2 store bagekartofler skrubbes godt
- 2 spsk. olivenolie
- flagesalat
Rejesalat
- 200 g rejer store grønlandske rejer i lage, afdryppet
- 1 bdt. asparges det nederste knækket af og skåret i små stykker
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. creme fraiche 18%, store spiseskefulde
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 citron saft af ½ citron
- 1 bdt. dild hakket
- 3 dråber Tabasco
Sådan gør du
- Skær bagekartofler i tykke skiver på 2 centimeter., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
- Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs.
- Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut.
- Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe.
- Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber.
- Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen.
- Når kartoflerne er nok, tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå, og så har du de lækreste bagte kartoffelskiver med rejesalat.
Næringsindhold
Noter
Bagte kartoffelskiver med rejsesalat serveres straks, og gerne sammen med en god og sund salat.
Bruges retten som et let måltid, kan du med fordel servere et stykke brød til. Eventuelt hjemmebagt pandebrød.
Kom med din kommentar