• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Forretter

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat
Lækre bagte kartoffelskiver med rejesalat, der smager forrygende godt som forret eller et lettere måltid til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 14. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Prøv lige disse bagte kartoffelskiver med rejesalat. En skøn og nem opskrift med grønlandske rejer. God som forret eller en let aftensmad.
  2. Opskrift på bagte kartoffelskiver med rejesalat
  3. Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 3 brugere

Prøv lige disse bagte kartoffelskiver med rejesalat. En skøn og nem opskrift med grønlandske rejer. God som forret eller en let aftensmad.

Bagte kartoffelskiver med rejesalat er en genial ret, som du kan servere som en forret eller et let måltid til aftensmad.

Her bages kartoffelskiverne først i ovnen, hvorefter de toppes med en skøn rejesalat. Selvfølgelig helst lavet af store, grønlandske rejer.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens variere de enkelte mængder.

Opskrift på bagte kartoffelskiver med rejesalat

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagte kartoffelskiver

  • 2 store bagekartofler skrubbes godt
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalat

Rejesalat

  • 200 g rejer store grønlandske rejer i lage, afdryppet
  • 1 bdt. asparges det nederste knækket af og skåret i små stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. creme fraiche 18%, store spiseskefulde
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 bdt. dild hakket
  • 3 dråber Tabasco
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Skær bagekartofler i tykke skiver på 2 centimeter., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
  • Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs.
  • Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut.
  • Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe.
  • Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber.
  • Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen.
  • Når kartoflerne er nok, tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå, og så har du de lækreste bagte kartoffelskiver med rejesalat.

Næringsindhold

Bagte kartoffelskiver med rejesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
264
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
1269
mg
55
%
Kalium
 
889
mg
25
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagte kartoffelskiver med rejsesalat serveres straks, og gerne sammen med en god og sund salat.

Bruges retten som et let måltid, kan du med fordel servere et stykke brød til. Eventuelt hjemmebagt pandebrød.

Se flere opskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede med lakseroulade med rejer
    Lakseroulade - nem og lækker opskrift
  • billede med kartoffelroulade
    Lækker kartoffelroulade med persillepesto
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
« Minestronesuppe med kyllinge kødboller
Jødekager - lækre småkager til jul »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.