• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør
billede med pommes frites
Sprøde og hjemmelavede pommes frites, der faktisk er meget nemme at lave. Fritterne steges i olie over to gange, så de er perfekt sprøde. Foto: iStock.com.

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du hjemmelavede pommes frites, der altid er sprøde. Få den bedste opskrift på kartoffelfritter, der nemt steges i olie.
  2. Opskrift på pommes frites
  3. Hjemmelavede pommes frites
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Sådan laver du hjemmelavede pommes frites, der altid er sprøde. Få den bedste opskrift på kartoffelfritter, der nemt steges i olie.

Her er den perfekte fremgangsmåde til hjemmelavede pommes frites, der med garanti er både sprøde og lækre.

Kartoffelfritterne steges over to omgange i olie i en gryde, og det er faktisk meget nemt.

Du skal bruge 1-2 bagekartofler til hver person, afhængig af hvor glad du er for fritter - og hvad der ellers er af tilbehør til maden.

Opskriften her er pr. person, men du kan bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen, og på den måde nemt gange op.

Opskrift på pommes frites

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel eller to mellemstore
  • 1 liter vand
  • 1½ spsk. flagesalt
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • rapsolie eller solsikkeolie til fritering

Desuden

  • Lidt flagesalt til de færdigstegte pommes frites

Sådan gør du 

  • Skrub kartoflen og skær den først i skiver, ca. 1 cm. tykke og derefter i stave.
  • Pisk vand, salt og eddike sammen, kom kartoffelstavene i og lad dem stå i 20 minutter, så stivelsen trækkes ud af kartoflerne.
    Læg i vand med salt og hvidvinseddike, for at trække stivelse ud af dem
  • Tag kartoflerne op og skyl dem under koldt vand, dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
  • Varm olie op i en gryde, gerne en tykbundet støbejernsgryde. Når det er godt varm (ca. 160 grader) - stik enden af en tændstik ned i, hvis det syder omkring den er olien varm.
  • Kom kartoffelstavene i ad to omgange (laver du til flere personer, så ad flere omgange) og steg i ca. 4-5 minutter, til kartoflerne er møre, men uden at de tager farve. Klik her og brug det smarte minutur.
    Dup dem tørre og kom dem i varm olie, hvor de steges møre uden at tage farve
  • Tag de stegte pommes frites op med en hulske og læg dem på køkkenrulle. Hertil kan de faktisk forberedes op til to dage før de skal bruges.
  • Når du er klar til at servere pommes frites varmes olien op igen, denne gang lidt højere varme (ca. 180 grader) - typisk med kogepladen på næsthøjeste trin - og steg nu kartoffelstavene gyldne og sprøde ad et par omgange. Igen, hvis du laver til flere personer, så ad flere omgange.
  • Steg kun små portioner kartoffelfritter ad gangen, for ellers falder oliens temperatur for meget. Steg i ca. 3-4 minutter, til de er tilpas gyldne, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Næringsindhold

Hjemmelavede pommes frites
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Natrium
 
3214
mg
140
%
Kalium
 
265
mg
8
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte pommes frites serveres straks, hvor de drysses med lidt flagesalt.

De hjemmelavede kartoffelfritter er blandt andet super lækre sammen med culottesteg og en god bearnaise sauce.

Se flere lækre kartoffelopskrifter:

Nem og lækker kartoffelmos

Super nemme flødekartofler i ovn

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Mere inspiration

  • rodfrugtmos
    Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • glaserede perleløg
    Glaserede perleløg - nem opskrift
  • ovnbagte kartoffelskiver
    Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • knuste kartofler med hvidløgssmør
    Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.