En nem og skudsikker opskrift på kartoffelmos, der altid smager godt. Mosen er god som tilbehør til gryderetter og mange andre retter.
Sådan laver du en lækker kartoffelmos, der blot består af kogte kartofler, smør og mælk.
Mængden af smør og mælk styrer du selv, og mosen kan piskes lidt eller meget, afhængig af hvor rustik den skal være.
Se også: Super nemme flødekartofler i ovn
Du kan selv justere hvor tyk din mos skal være, og opskriften her passer til fire personer.
Opskrift på kartoffelmos
Ingredienser
- 1,2 kg kartofler skrælles
- 1-2 dl mælk
- 75 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i vand - jeg gør det uden salt - til de er godt møre.
- Lige inden kartoflerne er nok, lunes mælken og smørret smeltes i det.
- Hæld vandet fra og lad dem lige dampe lidt tørre over det, endnu varme, blus.
- Mos kartofler groft med en gaffel og brug så evt. en el-mikser på laveste hastighed til din kartoffelmos.
- Hæld smør-/mælkeblandingen i lidt efter lidt, til ønsket konsistens og smag til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Kartoffelmos kan laves lidt rustik eller helt fløjsblød. Det bestemmer man selv.
Brug mosen til eks. en mørbradgryde. Eller til en klassisk millionbøf.
Gode råd om kartoffelmos
Du får også lige et par tips til den perfekte mos med kartofler:
- Køb kartofler, der er beregnet til mos. Det giver det bedste resultat. Blandt andet sorten Bintje er fremragende.
- Din mos bliver mere blød, hvis du venter med at salte til sidst, hvor du smager kartoffelmosen til. Så kog kartoflerne i usaltet vand.
- Det hedder mos. Derfor skal en rigtig kartoffelmos moses. Du skal ikke piske den sammen, da den så kan blive "lang" i konsistensen.
- Smør skal der til. Smørret giver den fløjsbløde mos, så spar ikke på smørret lige her.
God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce
Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
Kom med din kommentar