Den bedste opskrift på osso buco, som langtidssteges i ovn. Kalveskank på italiensk med masser af smag. Serveres med kartoffelmos eller polenta.
Osso buco er en populær ret fra Italien, hvor du steger tykke skiver af kalveskank sammen med blandt andet tomater og grønt.
Det giver en virkelig smagfuld ret med smørmørt kød og en super lækker sovs. Serveres med en kartoffelmos eller polenta. Også meget gerne en gremolata.
Osso buco er en glimrende ret som gæstemad eller weekendmad, og den er rimelig nem at lave. Her er den tilberedt i lang tid i ovn.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på osso buco
Ingredienser
- 4 skiver kalveskank tykke
- 1 dl hvedemel blandet med flagesalt og friskkværnet peber
- 3 spsk. olivenolie
- 2 store løg finthakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 3 store gulerødder i små tern
- 3 stængler bladselleri i små tern
- 2 laurbærblade
- 2 fed hvidløg let knuste
- 5 kviste timian
- 10 peberkorn
- 3,5 dl rødvin
- 2 dl vand
- 2 okse fond du chef eller alm. bouillonterninger (okse)
- 70 g tomatpure koncentreret
- 1 spsk. honning flydende
- 1 spsk. balsamico
- 2 dåser flåede tomater
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Hæld de flåede tomater gennem en sigte, men gem endelig væden fra tomaterne.
- Afpuds kalveskankerne og brug en lille skarp kniv, til at skære små snit hele vejen rundt i kanterne på kødet, så bøjer de ikke mærkeligt når de steges.
- Hak alle grøntsagerne, så de er klare til at blive svitset.
- Kom mel ud på en stykke bagepapir og bland med salt og friskkværnet peber.
- Vend kalveskankerne i melblandingen og brun dem i olivenolie.
- Læg de brunede osso buco i et dybt ovnfast fad, gerne et med låg.
- Hæld grøntsagerne ned i den olie som kødet er brunet i og lad det sautere lidt, det skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom timiankviste, hele peberkorn, letknuste hvidløgsfed og laurbærblade ved. Vend godt rundt og kom hele blandingen hen over de brunede kalveskanke.
- Læg de hele, afdryppede tomater ovenpå.
- Kog gryden hvor kød og grøntsager har stegt i, af med rødvin, vand, fond du chef, tomatpure, flydende honning, en sjat balsamico, væden fra de flåede tomater, salt og friskkværnet peber. Lad det koge op og smag det til. Hæld det over kød og grøntsager.
- Læg låg på eller dæk fadet godt til med et dobbelt lag stanniol.
- Sæt i ovnen ved 185 °C i 2½ time. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.
- Fisk laurbærblade og de let knuste hvidløgsfed op, prøv også at fiske så mange timiankviste som muligt op. Advar evt. dine gæster om at de støder på hele peberkorn. Timiankviste, laurbærblade, peberkorn og letknuste hvidløgsfed kan også lægges i en lille gazepose eller en tepose og lægges ned i saucen, så er det betydeligt lettere at fiske op senere.
Næringsindhold
Noter
Den færdige osso buco kan serveres med polenta eller en klassisk kartoffelmos. Velbekomme.
Kom med din kommentar