Her får du en lækker opskrift på en nem kyllingefrikasse med kyllingebryst. Retten serveres med pasta eller ris, og den tager ca. 30 minutter.
Kyllingefrikasse er en vaskeægte klassiker, der heldigvis er både nem og hurtig at lave.
Her er retten med kyllingebrystfilet, som du skærer i tynde strimler, inden kyllingekødet ender i den hvide sovs.
Der er også tilsat champignon, og du kan såmænd også sagtens komme ærter eller små tern af gulerødder i panden eller gryden.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på kyllingefrikasse

Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter skåret i strimler
- 2 spsk. hvedemel blandet med lidt salt og friskkværnet peber
- 1 løg hakket
- 250 g champignon skåret i skiver
- ½ tsk. timian tørret
- 2 spsk. rapsolie til stegning
- 2 dl hvidvin tør
- 2 dl hønsebouillon
- 2 spsk. creme fraiche 38%
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron lidt fintrevet citronskal fra ½ økologisk citron
- 1 håndfuld persille finthakket
Fremgangsmåde
- Vend kyllingestrimler i melblandingen.
- Varm lidt olie op på en pande og svits løg og champignon, til væden fra champignonerne er kogt ind og løg og svampe har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege med, til de bliver gyldne.
- Drys med timian og vend godt rundt.
- Hæld vin og bouillon ved, skru ned og lad det simre i 15 minutter.
- Kom creme fraiche i en skål, sammen med lidt af den varme væde.
- Pisk det sammen og kom det tilbage på panden.
- Varm din kyllingefrikasse igennem, og drys med citronskal og persille.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kyllingefrikasse servere straks, gerne sammen med kogte ris eller pasta.
Kogte ærter eller dampet blomkål passer også fint til.
Kom med din kommentar