Få den bedste opskrift på lækker cæsarsalat med kylling. En skøn salat, der er en kejser værdig, og den er med croutoner, salat og dressing.
Cæsarsalat med kylling er en populær salat, der serveres på restauranter og cafeer verden over.
En skøn salat, der blandt andet laves med stegt kylling, parmesan, sprøde brødcroutoner og en fantastisk dressing.
Ingredienslisten ser måske lidt lang ud, men faktisk er cæsarsalaten rimelig nem at lave. Og den er det hele værd.
Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Opskrift på cæsarsalat
Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter
- 0,5 citron økologisk, skal og saft
- flagesalt og friskkværnet peber
- 1 spsk. rosmarin nåle, finthakket
- 4 små hjertesalater eller 2 romainesalat, godt skyllet og slynget tør, plukket i mundrette stykker
- 2 skiver surdejsbrød skorpen skåret af og skåret i tern
- 1 spsk. olivenolie
- parmesan høvlet
Dressing
- ½ pasteuriseret æggeblomme altså ¼ bæger
- 1½ ansjos ansjosfileter, meget finthakket
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk. worcestershiresauce
- 1 tsk. citronsaft friskpresset
- 1 tsk. hvidvinseddike
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- ½ dl parmesan revet
- Lidt mælk hvis dressingen er for tyk
Sådan gør du
- Start med at skære nogle skrå snit på overfladen af hvert kyllingebryst, med en skarp kniv. Læg dem i et lille fad eller på en tallerken.
- Pres citronsaft over, riv skallen fint og fordel den over og drys med finthakket rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
- Dæk fad/tallerken til med film og sæt i køleskab, mens salat og dressing laves.
- Kom brødtern i en frysepose og hæld olien ned i. Pust luft i posen og hold den sammen, så den er som en ballon. Ryst så posen godt, så oliven fordeles ligeligt på brødet.
- Hæld dine brødternud på en bageplade med bagepapir, sæt i en ovn ved 175 grader, drys med ganske lidt flagesalt og lad dem bage til de lækre croutoner bliver gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
- Dressing til din cæsarsalat: Kom pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, hvidløg, worcestershire sauce, citronsaft, finthakkede ansjoser og hvidvinseddike i en skål. Stil skålen ovenpå en fugtig karklud, så den står godt fast.
- Tag et piskeris og start med at tilsætte olien dråbevis, indtil olien er pisket godt ind i resten, så det ikke skiller. Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle, under konstant piskning.
- Tilsæt den fintrevne, friske parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for tyk.
- Varm en grillpande godt op, eller tænd op i havegrillen. Steg kyllingebrystfileteret par minutter på hver side ved høj varme, skru ned til middelvarme (inddirekte varme på havegrillen) og steg så videre til de er lyserøde indeni.
- Tag grillpanden af varmen, dæk kyllingefileterne til (stadig på panden) med stanniol og lad dem stå og trække færdig, til de er helt gennemstegte.
- Riv salat i mindre stykker og fordel på to tallerkner. Skær kyllingefileterne i skrå skiver og fordel ovenpå salaten. Dryp med dressingen og fordel croutoner og flager af parmesan ovenpå på din cæsarsalat.
Næringsindhold
Noter
Cæsarsalat med kylling serveres straks, og den er som sagt god til såvel en frokost eller som aftensmad. Salaten mætter godt.
Se flere lækre salatopskrifter:
Kyllingesalat med Rhode Island dressing
Kom med din kommentar