• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)
billede med klassisk dansk kartoffelsalat
En klassisk dansk kartoffelsalat, som kan serveres til frikadeller, grillmad og meget andet. Smagen af dansk sommer. Foto: Newyorkerbyheaart.dk.

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 24. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook25PinterestMessengerEmailPrintSMS
25
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat. Kogte kartofler, der vendes med bla. mayonnaise, creme fraiche og purløg.

Klassisk dansk kartoffelsalat er virkelig smagen af dansk sommer, og denne opskrift er super populær.

Kartoffelsalaten laves selvfølgelig med kartofler, og her er de nye danske kartofler selvfølgelig at foretrække, men du kan sagtens lave opskriften med andre kartofler udenfor sommerperioden.

Ellers skal en dansk kartoffelsalat naturligvis bestå af blandt andet creme fraiche, mayonnaise og purløg, og det gør denne. Plus lidt mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelsalat

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Dansk kartoffelsalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler gerne nye, danske kartofler
  • salt

Dressing til kartoffelsalat

  • 200 g creme fraiche gerne en 38%
  • 2 spsk. mayonnaise evt. Hellsmanns, der er god til kartoffelsalat
  • 2-3 tsk. sennep
  • Lidt karry kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 100 g ærter koges ca. 30 sekunder og køles af
  • 1 rødløg hakkes fint
  • 1 bdt. purløg hakkes
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kartofler koges møre i saltet vand. Spar ikke på saltet. Typisk ca. 10 minutter, men det afhænger af størrelse, og om det er gamle eller nye kartofler du bruger til en dansk kartoffelsalt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
  • Dressing laves af creme fraiche. der røres godt sammen med mayonnaise, sennep, lidt karry, salt og friskkværnet peber. Karry kan undværes. Tip: Smag evt. også til med lidt sukker og citronsaft.
  • Gør ærter, rødløg og purløg klar.
  • De kogte og kolde kartofler skæres i passende stykker, der kommes i en skål.
  • Tilsæt dressing sammen med ærter, rødløg og lidt hakket purløg.
  • Vend kartoffelsalaten forsigtigt sammen, så dressingen er fordelt godt. Dansk kartoffelsalat pyntes med lidt purløg.

Næringsindhold

Dansk kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Klassisk dansk kartoffelsalat serveres til frikadeller, medister, kød fra grillen og meget andet.

Se flere lækre salatopskrifter:

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

Spidskålssalat med ærter og dressing

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Rissalat med urter og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required