Her får du den bedste opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat. Kogte kartofler, der vendes med bla. mayonnaise, creme fraiche og purløg.
Klassisk dansk kartoffelsalat er virkelig smagen af dansk sommer, og denne opskrift er super populær.
Kartoffelsalaten laves selvfølgelig med kartofler, og her er de nye danske kartofler selvfølgelig at foretrække, men du kan sagtens lave opskriften med andre kartofler udenfor sommerperioden.
Ellers skal en dansk kartoffelsalat naturligvis bestå af blandt andet creme fraiche, mayonnaise og purløg, og det gør denne. Plus lidt mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 kilo kartofler gerne nye, danske kartofler
- salt
Dressing til kartoffelsalat
- 200 g creme fraiche gerne en 38%
- 2 spsk. mayonnaise evt. Hellsmanns, der er god til kartoffelsalat
- 2-3 tsk. sennep
- Lidt karry kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 100 g ærter koges ca. 30 sekunder og køles af
- 1 rødløg hakkes fint
- 1 bdt. purløg hakkes
Sådan gør du
- Kartofler koges møre i saltet vand. Spar ikke på saltet. Typisk ca. 10 minutter, men det afhænger af størrelse, og om det er gamle eller nye kartofler du bruger til en dansk kartoffelsalt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
- Dressing laves af creme fraiche. der røres godt sammen med mayonnaise, sennep, lidt karry, salt og friskkværnet peber. Karry kan undværes. Tip: Smag evt. også til med lidt sukker og citronsaft.
- Gør ærter, rødløg og purløg klar.
- De kogte og kolde kartofler skæres i passende stykker, der kommes i en skål.
- Tilsæt dressing sammen med ærter, rødløg og lidt hakket purløg.
- Vend kartoffelsalaten forsigtigt sammen, så dressingen er fordelt godt. Dansk kartoffelsalat pyntes med lidt purløg.
Næringsindhold
Noter
Klassisk dansk kartoffelsalat serveres til frikadeller, medister, kød fra grillen og meget andet.
Se flere lækre salatopskrifter:
Bagt blomkålssalat med lækker dressing
Kom med din kommentar