• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med klassisk dansk kartoffelsalat
En klassisk dansk kartoffelsalat, som kan serveres til frikadeller, grillmad og meget andet. Smagen af dansk sommer. Foto: Newyorkerbyheaart.dk.

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat. Kogte kartofler, der vendes med bla. mayonnaise, creme fraiche og purløg.
  2. Opskrift på kartoffelsalat
  3. Dansk kartoffelsalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat. Kogte kartofler, der vendes med bla. mayonnaise, creme fraiche og purløg.

Klassisk dansk kartoffelsalat er virkelig smagen af dansk sommer, og denne opskrift er super populær.

Kartoffelsalaten laves selvfølgelig med kartofler, og her er de nye danske kartofler selvfølgelig at foretrække, men du kan sagtens lave opskriften med andre kartofler udenfor sommerperioden.

Ellers skal en dansk kartoffelsalat naturligvis bestå af blandt andet creme fraiche, mayonnaise og purløg, og det gør denne. Plus lidt mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelsalat

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Dansk kartoffelsalat

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler gerne nye, danske kartofler
  • salt

Dressing til kartoffelsalat

  • 200 g creme fraiche gerne en 38%
  • 2 spsk. mayonnaise evt. Hellsmanns, der er god til kartoffelsalat
  • 2-3 tsk. sennep
  • Lidt karry kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 100 g ærter koges ca. 30 sekunder og køles af
  • 1 rødløg hakkes fint
  • 1 bdt. purløg hakkes

Sådan gør du 

  • Kartofler koges møre i saltet vand. Spar ikke på saltet. Typisk ca. 10 minutter, men det afhænger af størrelse, og om det er gamle eller nye kartofler du bruger til en dansk kartoffelsalt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
  • Dressing laves af creme fraiche. der røres godt sammen med mayonnaise, sennep, lidt karry, salt og friskkværnet peber. Karry kan undværes. Tip: Smag evt. også til med lidt sukker og citronsaft.
  • Gør ærter, rødløg og purløg klar.
  • De kogte og kolde kartofler skæres i passende stykker, der kommes i en skål.
  • Tilsæt dressing sammen med ærter, rødløg og lidt hakket purløg.
  • Vend kartoffelsalaten forsigtigt sammen, så dressingen er fordelt godt. Dansk kartoffelsalat pyntes med lidt purløg.

Næringsindhold

Dansk kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Klassisk dansk kartoffelsalat serveres til frikadeller, medister, kød fra grillen og meget andet.

Se flere lækre salatopskrifter:

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

Spidskålssalat med ærter og dressing

« Grillet flanksteak på spinatbund
Koldhævede grovboller - nemme at bage »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos opskrift

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.