Sådan laver du den bedste rissalat med urter og parmesan. En nem opskrift på salat med ris, som du kan servere som tilbehør til mange retter.
Rissalat er en dejlig opskrift på lidt anderledes tilbehør, som du sagtens kan servere til alt fra frikadeller til ovnstegt kylling og meget andet.
De forskellige mængder i opskriften kan sagtens varieres, tilbehøret bliver endnu mere sundt, hvis du anvender fuldkornsris.
Opskrift på rissalat
Ingredienser
- 3 dl ris evt. en blanding med vilde ris
- 1 håndfuld mynte blade - finthakket
- 1 håndfuld basilikum blade - finthakket
- 1 lille rødløg finthakket
- 1 rød peberfrugt finthakket
- ½ squash flækket på langs og udkernet med en teske, skåret i små tern
- 100 g parmesan høvlet i spåner med f. eks. en kartoffelskræller
Dressing til rissalat
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. balsamico
- 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tilbered ris efter anvisning på emballagen, skyl dem over med koldt vand, men de skal stadig være lune. Lad dem dryppe af.
- Bland rød peberfrugt, squash, løg, basilikum og mynte i en skål.
- Vend de stadig lidt lune, afdryppede ris i (hvis de er lune, suger de mere af smagen fra dressingen).
- Pisk ingredienser til dressingen sammen - eller hæld ingredienserne i et lille glas med låg og ryst det sammen.
- Hæld dressingen over din rissalat og vend det hele godt rundt.
- Høvl parmesanen, bræk det i lidt mindre stykker, vend det i og så er det klar til servering.
Næringsindhold
Noter
Den færdige rissalat med urter og parmesan serveres straks, og den er god til mange retter, herunder frikadeller, flanksteak og meget andet.
Kom med din kommentar