• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

Rissalat med urter og parmesan
Rissalat med urter og parmesan smager fremragende, og så er den lækre salat med ris nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rissalat med urter og parmesan

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på rissalat
  2. Rissalat med urter og parmesan
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du den bedste rissalat med urter og parmesan. En nem opskrift på salat med ris, som du kan servere som tilbehør til mange retter.

Rissalat er en dejlig opskrift på lidt anderledes tilbehør, som du sagtens kan servere til alt fra frikadeller til ovnstegt kylling og meget andet.

De forskellige mængder i opskriften kan sagtens varieres, tilbehøret bliver endnu mere sundt, hvis du anvender fuldkornsris.

Opskrift på rissalat

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl ris evt. en blanding med vilde ris
  • 1 håndfuld mynte blade - finthakket
  • 1 håndfuld basilikum blade - finthakket
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 1 rød peberfrugt finthakket
  • ½ squash flækket på langs og udkernet med en teske, skåret i små tern
  • 100 g parmesan høvlet i spåner med f. eks. en kartoffelskræller

Dressing til rissalat

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Tilbered ris efter anvisning på emballagen, skyl dem over med koldt vand, men de skal stadig være lune. Lad dem dryppe af.
  • Bland rød peberfrugt, squash, løg, basilikum og mynte i en skål.
  • Vend de stadig lidt lune, afdryppede ris i (hvis de er lune, suger de mere af smagen fra dressingen).
  • Pisk ingredienser til dressingen sammen - eller hæld ingredienserne i et lille glas med låg og ryst det sammen.
  • Hæld dressingen over din rissalat og vend det hele godt rundt.
  • Høvl parmesanen, bræk det i lidt mindre stykker, vend det i og så er det klar til servering.

Næringsindhold

Rissalat med urter og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
588
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
1034
mg
45
%
Kalium
 
533
mg
15
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
11119
IU
222
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
370
mg
37
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rissalat med urter og parmesan serveres straks, og den er god til mange retter, herunder frikadeller, flanksteak og meget andet.

Se flere opskrifter

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
    Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • billede med kartoffelklodser
    Kartoffelklodser - kogte og smørstegte
  • Stegt blomkål med parmesan og bacon
    Stegt blomkål med parmesan og bacon
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • billede med sweet potato fritter
    Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
« Kartoffelklodser - kogte og smørstegte
Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

pølsemix med kartoffelmos

Lækker pølsemix med kartoffelmos

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.