• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kylling i ovn
billede med helstegt kylling i ovn
Helstegt kylling i ovn er lækker aftensmad, hvor du nemt steger en hel kylling i ovnen. Kyllingen skal ca. have en time. Foto: iStock.com.

Kylling i ovn

Opdateret: 26. jan 2025 · Udgivet: 29. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook34PinterestMessengerEmailPrintSMS
34
SHARES
Gå til opskrift

Her er den perfekte opskrift på helstegt kylling i ovn. En hel kylling steges i ca. en time, og så har du sprødt skind og lækkert kyllingekød.

Helstegt kylling i ovn er nærmest en dansk nationalret, og en af de middagsretter vi spiser rigtig meget.

Med denne opskrift og fremgangsmåde er du sikker på en perfekt stegt kylling i ovnen, og den har sprødt skind.

Kyllingen steges først ved en høj temperatur, inden den steges færdig ved lidt lavere varme. Det giver netop sprødt skind og en saftig og veltilberedt kylling. Så glæd dig.

Opskrift på kylling i ovn

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

4.87 fra 22 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling på ca. 1,4 kilo
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron økologisk
  • 1 bdt. persille
  • 4 fed hvidløg pillet og knust
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
  • Rengør din kylling, og salt kyllingen indvendigt.
  • Skær citronen i mindre både, og fyld kyllingen med persille, citronbåde og knuste fed hvidløg. Luk evt. kyllingen til. Giv den også lidt salt på ydersiden - gerne også lidt paprika.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Det giver en god sky.
  • Hel kylling i ovn steges nu først i 15 minutter ved 225 °C varmluft, hvorefter varmen skrues ned til 180 °C varmluft, og kyllingen steges færdig i yderligere ca. 45 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid, så din kylling ikke får for lang tid i ovnen.
  • Tilsæt lidt mere vand undervejs, så skyen ikke koges væk.

Næringsindhold

Kylling i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
700
mg
30
%
Kalium
 
335
mg
10
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
332
IU
7
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt kylling i ovn tages ud og hviler nu 20 minutter inden udskæring.

Skyen koges op med lidt fløde, og smages til med lidt ribsgele og eventuelt lidt eddike og sukker. Kom også lidt sovsekulør i sovsen, og jævn den evt. med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Den stegte kylling serveres med kogte kartofler, sovs og en hjemmelavet agurkesalat.

Husk, at kernetemperatur i en stegt kylling skal være 75 grader.

Vidste du, at kylligekød indeholder en god mængde proteiner, vitaminer og mineraler, mens skindet indeholder meget fedt. Det kan du læse mere om her.

Se flere opskrifter:

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Scones - opskrift med og uden chokolade
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Opskrifter med hakket oksekød
  • Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Franskbrød

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede med paprikasovs

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required