• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med helstegt kylling i ovn
Helstegt kylling i ovn er lækker aftensmad, hvor du nemt steger en hel kylling i ovnen. Kyllingen skal ca. have en time. Foto: iStock.com.

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den perfekte opskrift på helstegt kylling i ovn. En hel kylling steges i ca. en time, og så har du sprødt skind og lækkert kyllingekød.
  2. Opskrift på kylling i ovn
  3. Hel kylling i ovn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.78 fra 9 brugere

Her er den perfekte opskrift på helstegt kylling i ovn. En hel kylling steges i ca. en time, og så har du sprødt skind og lækkert kyllingekød.

Helstegt kylling i ovn er nærmest en dansk nationalret, og en af de middagsretter vi spiser rigtig meget.

Med denne opskrift og fremgangsmåde er du sikker på en perfekt stegt kylling i ovnen, og den har sprødt skind.

Kyllingen steges først ved en høj temperatur, inden den steges færdig ved lidt lavere varme. Det giver netop sprødt skind og en saftig og veltilberedt kylling. Så glæd dig.

Opskrift på kylling i ovn

billede med helstegt kylling i ovn

Hel kylling i ovn

4.78 fra 9 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling på ca. 1,4 kilo
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron økologisk
  • 1 bdt. persille
  • 4 fed hvidløg pillet og knust

Sådan gør du 

  • Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
  • Rengør din kylling, og salt kyllingen indvendigt.
  • Skær citronen i mindre både, og fyld kyllingen med persille, citronbåde og knuste fed hvidløg. Luk evt. kyllingen til. Giv den også lidt salt på ydersiden - gerne også lidt paprika.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Det giver en god sky.
  • Hel kylling i ovn steges nu først i 15 minutter ved 225 °C varmluft, hvorefter varmen skrues ned til 180 °C varmluft, og kyllingen steges færdig i yderligere ca. 45 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid, så din kylling ikke får for lang tid i ovnen.
  • Tilsæt lidt mere vand undervejs, så skyen ikke koges væk.

Næringsindhold

Hel kylling i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
700
mg
30
%
Kalium
 
335
mg
10
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
332
IU
7
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt kylling i ovn tages ud og hviler nu 20 minutter inden udskæring.

Skyen koges op med lidt fløde, og smages til med lidt ribsgele og eventuelt lidt eddike og sukker. Kom også lidt sovsekulør i sovsen, og jævn den evt. med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Den stegte kylling serveres med kogte kartofler, sovs og en hjemmelavet agurkesalat.

Husk, at kernetemperatur i en stegt kylling skal være 75 grader.

Vidste du, at kylligekød indeholder en god mængde proteiner, vitaminer og mineraler, mens skindet indeholder meget fedt. Det kan du læse mere om her.

Se flere opskrifter:

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Kylling i karry med sprøde grøntsager

« Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
Sprøde kartoffelchips i mikroovn »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.