Du skal prøve denne opskrift på kylling i karry med sprøde grøntsager. En god og sundere udgave af en populær karryret til hele familien.
Kylling i karry er altså en fantastisk ret, og så er den nem at lave.
Den udgave af den klassiske og populære karryret er med sprøde grøntsager, og det gør den både sundere og endnu mere lækker.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.
Opskrift på kylling i karry
Ingredienser
- 50 g cashewnødder usaltede
- 1 pose gulerødder små, skyllet og skåret i grove stykker
- 1 rødløg i smalle både
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 broccoli skåret i små buketter, stilken skrællet og skåret i mindre stykker
- 3 kyllingebrystfileter skåret i strimler
- 3 tsk. karry måske lidt mere
- 1½ spsk. oystersauce
- ½ spsk. honning flydende
- 1 spsk. fishsauce
- 1 lime saft fra 1 lime
- salt og friskkværnet peber
- ½ liter madlavningsfløde eller fløde
- olie til stegning
- 2 forårsløg snittet
Sådan gør du
- Rist cashewnødder på en tør pande i nogle minutter, til de bliver let gyldne. Stil dem til side, inden de hakkes groft.
- Gør alle grøntsagerne klar som anvist.
- Varm olie op i en sauterpande, gryde eller wok og tilsæt først gulerødder og broccolistilk, lad dem stege i et par minutter - rør i dem af og til.
- Tilsæt så rødløg og broccoli, svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring. Grøntsagerne skal nu være stegte, men stadig godt sprøde. Hæld det hele op i en dyb tallerken.
- Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt lidt mere olie.
- Tilsæt kylling og lad det brune, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Når det er gyldent tilsættes karry og det vendes godt rundt. Mængden af karry afhænger af hvor stærk du ønsker din kylling i karry.
- Hæld fløde, honning og oystersauce ved, lad det simre i et par minutter.
- Hæld grøntsagerne i og lad dem varme igennem.
- Smag til med fishsauce og limesaft. Tag din kylling i karry af varmen, grøntsagerne skal stadig være sprøde.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kylling i karry pyntes med forårsløg og cashewnødder.
Server karryretten med ris eller nudler.
Se flere lækre madopskrifter:
Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
Kom med din kommentar