• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

ild i røret
Ild i røret en skøn gryderet med blandt andet hvidkål og hakket oksekød. Og så er retten nem at lave til aftensmad. Foto: Newyorjerbyheart.dk.

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 1. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her er en god opskrift på ild i røret. Det lyder som en underlig ret, men det er en gryderet med hvidkål og hakket oksekål. Nem at lave.
  2. Opskrift på ild i røret
  3. Ild i røret
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Noter

Her er en god opskrift på ild i røret. Det lyder som en underlig ret, men det er en gryderet med hvidkål og hakket oksekål. Nem at lave.

Ild i røret lyder måske lidt underlig som ret til aftensmad, men faktisk er der ikke noget mærkeligt over opskriften.

Her får du nemlig en lækker og smagfuld gryderet med blandt andet hakket oksekød og hvidkål, og ild i røret krydres med karry.

Du kan også tilsætte lidt chili, og måske er det derfor hvidkålsgryden har fået sit navn. Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med spidskål.

Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, så der er måske rigeligt til frokost dagen efter.

Opskrift på ild i røret

ild i røret

Ild i røret

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 min
Tilb. tid: 45 min
Samlet tid: 1 t 15 min
Antal: 4 peresoner

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store løg halveret og skåret i skiver
  • 3 gulerødder halveret på langs og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg knust og hakket nogenlunde fint
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • ½ hvidkål fintsnittet
  • 1 spsk. karry eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • oliemargarine

Sådan gør du
 

  • Hæld lidt oliemargarine i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
  • Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
  • Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad din gryderet med ild i røret simre i ca. 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
  • Smag det til og server med ris og evt. noget brød.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Noter

Ild i røret serveres straks med kogte ris og hjemmebagt brød.

Se flere opskrifter på aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Æggekage bagt i ovn med bacon og tomat

Opskrift på klassiske danske frikadeller

« Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
Culottesteg med balsamico-skysauce »

Flere opskrifter

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med grillet svinemørbrad

Grillet svinemørbrad med spicy rub

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.