Her er en god opskrift på ild i røret. Det lyder som en underlig ret, men det er en gryderet med hvidkål og hakket oksekød. Nem at lave.
Ild i røret lyder måske lidt underlig som ret til aftensmad, men faktisk er der ikke noget mærkeligt over opskriften.
Her får du nemlig en lækker og smagfuld gryderet med blandt andet hakket oksekød og hvidkål, og ild i røret krydres med karry.
Du kan også tilsætte lidt chili, og måske er det derfor hvidkålsgryden har fået sit navn. Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med spidskål.
Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, så der er måske rigeligt til frokost dagen efter.
Opskrift på ild i røret

Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store løg halveret og skåret i skiver
- 3 gulerødder halveret på langs og skåret i skiver
- 4 fed hvidløg knust og hakket nogenlunde fint
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- ½ hvidkål fintsnittet
- 1 spsk. karry eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
- oliemargarine
Sådan gør du
- Hæld lidt oliemargarine i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
- Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
- Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
- Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad din gryderet med ild i røret simre i ca. 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød. Klik her for at sætte det smarte minutur med tilberedningstiden til denne ret.
- Smag det til og server med ris og evt. noget brød.
Næringsindhold
Noter
Ild i røret serveres straks med kogte ris og hjemmebagt brød.
Se flere opskrifter på aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar