Her er den bedste opskrift på ovnbagte andelår, der smager himmelsk godt. Andelårene bliver meget møre, og de marineres natten over på køl.
Ovnbagte andelår er lækker aftensmad, og med denne opskrift og fremgangsmåde bliver andelårene virkelig møre og smagfulde.
Andelårene trækker natten over i køleskabet sammen med salt, rørsukker og rosmarin, og det giver altså en rigtig god smag.
Her passer de dog sig selv, så opskriften er faktisk utrolig nem. Du skal bare lige huske at starte i god tid.
I denne opskrift er der beregnet et andelår til hver person, men det kan du jo ændres i forhold til hvor sultne I er. Nogle kan måske spise to stykker.
Opskrift på ovnbagte andelår
Ingredienser
- 4 andelår
- 1 spsk. flagesalt
- 1 spsk. rørsukker
- 2 spsk. rosmarin nåle, finthakket
Sådan gør du
Dagen før
- Gå andelårene efter for urenheder. Dup dem tørre.
- Bland rørsukker, flagesalt og rosmarin godt sammen.
- Gnid lårene godt ind i blandingen, over det hele.
- Dæk dem til og stil dem i køleskabet natten over.
Næste dag
- Andelår tages ud af køleskabet og stilles i en 200 grader varm ovn - med skindsiden opad - i 45-50 minutter. Alt efter størrelse, til de er gennemstegte.
- Hvis lårene bliver for mørke, pga. sukkeret, så dæk dem med stanniol.
Næringsindhold
Noter
Ovnbagte andelår serveres med smørstegte kartofler og en lækker rødkålssalat.
Kom med din kommentar