• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg er perfekte som tilbehør til mange kødretter, kartoflerne smager fantastisk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Opdateret: 12. sep 2022 · Udgivet: 12. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg. De pandestegte kartofler kan bruges som tilbehør til mange kødretter.

Prøv disse smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg som tilbehør til din aftensmad, og kartoflerne er meget nemme at tilberede.

Her anvendes små kartofler med skind, der ofte sælges i supermarkedet som nemme kartofler, og det er da også lige hvad det er.

Her koges kartoflerne nemlig først, hvorefter de steges færdige på panden sammen med lidt rosmarin og knust hvidløg. Er du vild med hvidløg, kan der tilsættes et par fed mere.

Opskrift på smørstegte kartofler

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler små kartofler med skind
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 fed hvidløg knuste
  • 2 spsk. rosmarin
  • 2 spsk. smør + lidt olivenolie til stegning
  • flagesalt friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand, salt og lidt frisk rosmarin, lad dem koge til de er næsten møre. Damp dem tørre. Kogetiden er ca. 10 minutter.
  • Opvarm smør og olivenolie på en pande ved middelhøj varme.
  • Kom de små og kogte kartofler på panden sammen med knuste fed hvidløg og lidt frisk rosmarin.
  • Lad de smørstegte kartofler stå og hygge sig til de bliver gyldne og let sprøde. Vend rundt i dem af og til, men ikke for tit, da de skal have lidt farve.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber inden de serveres.

Næringsindhold

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
201
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
639
mg
28
%
Kalium
 
810
mg
23
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
210
IU
4
%
Vitamin C
 
38
mg
46
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De smørstegte kartofler serveres straks som tilbehør til eks. roastbeef, en oksemørbrad eller culottesteg.

Se flere kartoffelopskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • cremede flødekartofler i ovn opskrift
    Super nemme flødekartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

billede med hjemmelavet tiramisu

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required