• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg er perfekte som tilbehør til mange kødretter, kartoflerne smager fantastisk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg. De pandestegte kartofler kan bruges som tilbehør til mange kødretter.
  2. Opskrift på smørstegte kartofler
  3. Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere kartoffelopskrifter
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg. De pandestegte kartofler kan bruges som tilbehør til mange kødretter.

Prøv disse smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg som tilbehør til din aftensmad, og kartoflerne er meget nemme at tilberede.

Her anvendes små kartofler med skind, der ofte sælges i supermarkedet som nemme kartofler, og det er da også lige hvad det er.

Her koges kartoflerne nemlig først, hvorefter de steges færdige på panden sammen med lidt rosmarin og knust hvidløg. Er du vild med hvidløg, kan der tilsættes et par fed mere.

Opskrift på smørstegte kartofler

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler små kartofler med skind
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 fed hvidløg knuste
  • 2 spsk. rosmarin
  • 2 spsk. smør + lidt olivenolie til stegning
  • flagesalt friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand, salt og lidt frisk rosmarin, lad dem koge til de er næsten møre. Damp dem tørre. Kogetiden er ca. 10 minutter.
  • Opvarm smør og olivenolie på en pande ved middelhøj varme.
  • Kom de små og kogte kartofler på panden sammen med knuste fed hvidløg og lidt frisk rosmarin.
  • Lad de smørstegte kartofler stå og hygge sig til de bliver gyldne og let sprøde. Vend rundt i dem af og til, men ikke for tit, da de skal have lidt farve.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber inden de serveres.

Næringsindhold

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
201
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
639
mg
28
%
Kalium
 
810
mg
23
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
210
IU
4
%
Vitamin C
 
38
mg
46
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De smørstegte kartofler serveres straks som tilbehør til eks. roastbeef, en oksemørbrad eller culottesteg.

Se flere kartoffelopskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • cremede flødekartofler i ovn opskrift
    Super nemme flødekartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
« Ovnbagte andelår der er super møre
Lammekoteletter med chili og sorte oliven »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.