• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med sweet potato fritter
Sprøde sweet potato fritter eller fries, der nemt laves af søde kartofler. Bages i ovnen og serveres til diverse retter. Foto: iStock.com.

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 12. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på sprøde sweet potato fritter, hvor søde kartofler skæres i stænger og bages i ovnen. Nemme at lave.
  2. Opskrift på sweet potato fritter
  3. Sweet potato fritter
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på sprøde sweet potato fritter, hvor søde kartofler skæres i stænger og bages i ovnen. Nemme at lave.

Sweet potato fritter er super lækre, og dem laver du naturligvis af søde kartofler, der skæres ud som pommes frites.

De lækre sweet potato fries kan serveres som tilbehør til mange retter, eller du kan blot bruge dem som en skøn snack, hvor fritterne serveres sammen med lidt ketchup eller en hjemmelavet aioli.

Mængden af søde kartofler afhænger selvfølgelig af størrelsen, men lav så du hvad der svarer til en bageplade. Det passer fint til fire personer.

Opskrift på sweet potato fritter

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 6 søde kartofler sweet potatoes, skrællet og skåret ud som pommes frites
  • 3 spsk. fint majsmel
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 3 spsk. olivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Skær de søde kartofler ud og kom dem i koldt vand, lad dem ligge i mindst ½ time, men de kan godt ligge 2-3 timer uden det gør noget. Det gør dem mere sprøde når de bages.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre.
  • Kom dem i en frysepose sammen med majsmel, hvidløgspulver og salt.
  • Ryst posen godt og tag dem ud på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp dine sweet potato fritter med olivenolie og vend dem forsigtig rundt med hænderne.
  • Spred dem ud så de ikke rører ved hinanden og der må endelig ikke være for mange på bagepladen ad gangen. Denne portion var meget passende til en bageplade.
  • Sæt dem i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de tager farve og bliver sprøde.

Næringsindhold

Sweet potato fritter
Mængde pr. portion
Kalorier
408
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
769
mg
33
%
Kalium
 
1174
mg
34
%
Kulhydrater
 
73
g
24
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
48094
IU
962
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte sweet potato fritter serveres straks, og altså gerne som snack eller tilbehør til kød.

Se flere opskrifter

  • billede med mos af søde kartofler
    Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs
  • billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn
    Sprøde kartoffelchips i mikroovn
« Skinkestang - butterdej med skinke
Tærte med skinke og champignon »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.