Sådan klaver du knuste kartofler med hvidløgssmør. En nem og fin opskrift på små kartofler, der knuses og bages færdige i ovnen med smør.
Knuste kartofler med hvidløgssmør er lækkert tilbehør til mange kødretter, og kartofler er super nemme at lave.
Her er de serveres med en hjemmelavet hvidløgssmør, men du kan også blot købe en færdiglavet hvidløgssmør i supermarkedet.
Se også: Sprøde kartoffelrøsti i ovn
De maste kartofler passer godt til alt fra culottesteg til T-bone steak og meget andet. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på knuste kartofler

Ingredienser
Knuste kartofler
- 600 gram kartofler små, skrubbet og kogt næsten møre
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Hvidløgssmør
- 100 gram smør
- 2 fed hvidløg pressede
- 1 spiseskefuld citronsaft
- 1 håndfuld persille finthakket
Sådan gør du
- Til knuste kartofler starter med, at koge de små kartofler næsten møre i letsaltet vand.
- Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre på eftervarmen. Ryst gryden af og til.
- Læg kartoflerne i et smurt og ovnfast fad.
- Med bagsiden af en spiseske knuses kartoflerne let, men uden at smadre dem.
- Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Imens laver du hvidløgssmør ved. at ælte smør sammen med hvidløg, citronsaft og persille.
- Når kartoflerne er færdige, fordeles hvidløgssmør i klatter på kartoflerne.
Næringsindhold
Tips
De knuste kartofler med hvidløgssmør serveres straks.
Er du ikke så vild med hvidløg, kan du blot droppe hvidløg, så du i stedet laver en persillesmør.
Man kan også bruge smør uden tilsat smag.
Kom med din kommentar