• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

knuste kartofler med hvidløgssmør
Nemme knuste kartofler med hvidløgssmør, der kan serveres som tilbehør til mange dejlige kødretter. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan klaver du knuste kartofler med hvidløgssmør. En nem og fin opskrift på små kartofler, der knuses og bages færdige i ovnen med smør.
  2. Opskrift på knuste kartofler
  3. Knuste kartofler med hvidløgssmør
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.86 fra 7 brugere

Sådan klaver du knuste kartofler med hvidløgssmør. En nem og fin opskrift på små kartofler, der knuses og bages færdige i ovnen med smør.

Knuste kartofler med hvidløgssmør er lækkert tilbehør til mange kødretter, og kartofler er super nemme at lave.

Her er de serveres med en hjemmelavet hvidløgssmør, men du kan også blot købe en færdiglavet hvidløgssmør i supermarkedet.

Se også: Sprøde kartoffelrøsti i ovn

De maste kartofler passer godt til alt fra culottesteg til T-bone steak og meget andet. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på knuste kartofler

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

4.86 fra 7 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Knuste kartofler

  • 600 gram kartofler små, skrubbet og kogt næsten møre
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Hvidløgssmør

  • 100 gram smør
  • 2 fed hvidløg pressede
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 1 håndfuld persille finthakket

Sådan gør du 

  • Til knuste kartofler starter med, at koge de små kartofler næsten møre i letsaltet vand.
  • Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre på eftervarmen. Ryst gryden af og til.
  • Læg kartoflerne i et smurt og ovnfast fad.
  • Med bagsiden af en spiseske knuses kartoflerne let, men uden at smadre dem.
  • Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  • Imens laver du hvidløgssmør ved. at ælte smør sammen med hvidløg, citronsaft og persille.
  • Når kartoflerne er færdige, fordeles hvidløgssmør i klatter på kartoflerne.

Næringsindhold

Knuste kartofler med hvidløgssmør
Mængde pr. portion
Kalorier
360
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
752
mg
33
%
Kalium
 
653
mg
19
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
712
IU
14
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De knuste kartofler med hvidløgssmør serveres straks.

Er du ikke så vild med hvidløg, kan du blot droppe hvidløg, så du i stedet laver en persillesmør.

Man kan også bruge smør uden tilsat smag.

Se også: Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

« Den sorte gryde - gryderet med oksekød
Laksefrikadeller med grønsagsbiks »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.