Her får du en opskrift på lækkert tilbehør til steg. Det er kartofler med rosenkål og bacon, der bla. laves med ahornsirup og chili.
Leder du efter lækkert tilbehør til steg? Så skal du prøve disse skønne kartofler med rosenkål og bacon.
Kartoffeltilbehøret laves med ahornsirup og lidt chili, og det smager fantastisk godt, og så er det nemt at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, men de enkelte mængder kan sagtens varieres efter smag.
Opskrift på tilbehør til steg
Ingredienser
- 500 g kartofler i grove stykker
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. chilipulver måske lidt mere
- 2 spsk. ahornsirup
- 250 g rosenkål
- 125 g bacon i skiver
- 2 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade - det kan godt være svært med det inderste, men snit den del i tynde skiver.
- Forkog kartofler til de er næsten møre, damp dem tørre.
- Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande.
- Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt.
- Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen.
- Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karameliserer lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber og nu har du lækkert tilbehør til steg.
Næringsindhold
Noter
Det lækre tilbehør til steg med kartofler, rosenkål og bacon serveres straks.
Det smager godt til eks. culottesteg, oksefilet eller oksemørbrad.
Kom med din kommentar