Få den bedste opskrift på lækre hasselback kartofler, der i folkemunde også ofte kaldes for hasselbagte kartofler. Nemme at lave i ovn.
Hasselback kartofler er populært tilbehør til mange retter, og kartoflerne er også fine at servere til gæstemad som oksesteg og den slags.
Kartoflerne kaldes ofte også for hasselbagte kartofler, men det er altså en fejl. Den rigtige betegnelse er hasselback.
Her skæres kartofler i tynde skiver, men uden at skære igennem. Og du behøver ikke skrælle kartoflerne, men det er op til dig.
Her er der beregnet to mellemstore kartofler pr. person, men mængden er nem at justere.
Opskrift på hasselback kartofler
Ingredienser
- 8 mellemstore kartofler
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
- Lidt olie til pensling
- Lidt rosmarin kan udelades
Sådan gør du
- Hasselback kartofler behøver du ikke at skrælle, men det er op til dig. Skær derefter lidt af bunden af, så kartoflerne kan stå stabilt.
- Stik et træspyd igennem kartoflen i den nederste del, så du ikke snitter den hele vejen igennem. Du kan også lægge kartoflen mellem to trægrydeskeer.
- Skær derefter riller i kartoflerne, til du rammer træspyd eller grydeskeer.
- Dup kartoflerne tørre og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
- Pensl med olie, krydr med salt, friskkværnet peber og evt. lidt rosmarin. Der kan også drysses lidt paprika på kartoflerne.
- Sæt i ovnen ved 200 °C varmluft og lad dem stå i 50-60 minutter, til de hasselbagte kartofler er møre. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte hasselback kartofler serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til mange forskellige kødretter.
Jim
Åh stop nu med at kalde dem hasselbagt. Det er ikke t ord og det hedder de ikke, lige meget hvor retarderede folk kalder dem.