Brasede kartofler er altid populære som tilbehør, og de er nemme at lave. Her er en god og gedigen grundopskrift på brasekartofler.
Brasede kartofler er noget at det mest klassiske tilbehør, og de er altså super nemme at lave.
Her steges de skivede kartofler på en pande indtil de gennemstegte og møre, hvorefter de er klar til servering.
Du kan vælge at skrælle kartofler eller lade være - det er op til dig. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på brasede kartofler
Ingredienser
- 800 g kartofler skrællet og skåret i tynde skiver
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Dup kartoflerne tørre i et rent viskestykke.
- Varm lidt olie op på en pande og steg kartoflerne til de begynder at få lidt farve, ved høj varme, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Skru ned og steg de brasede kartofler videre ved lav/middel varme, til kartoflerne er helt møre og lækre. Smag dine brasekartofler til med salt og peber.
Noter
De brasede kartofler serveres straks, og brasekartofler er perfekte til wienerschnitzler og mange andre retter. Velbekomme.
Se også disse opskrifter med kartofler:
Kom med din kommentar