Her er den bedste opskrift på bagte kartofler lavet af de store bagekartofler. Kartoflerne bages i ovn uden sølvpapir og serveres med smør.
Bagte kartofler er super nemme at lave i ovnen, og så er de gode som tilbehør til mange retter.
Lav dem gerne af store bagekartofler, men husk, at du ikke skal pakke bagekartoflerne ind i sølvpapir.
Hvis du pakker bagekartofler ind, kommer de til at koge mere end de bliver bagt, og de smager altså bedst som bagte kartofler.
Så smør dem med lidt olie, lav et kryds og drop indpakningen.
Du skal normalt beregne en bagekartoffel pr. person.
Opskrift på bagte kartofler
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
- Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
- Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
- Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
- Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.
Næringsindhold
Noter
De varme bagte kartofler køles af et par minutter, hvorefter de trykkes let, så kartoflerne åbner sig i krydset.
Her kan du fylde dem med valgtfrit smør. Enten almindeligt smør - eller kryddersmør som eks. persillesmør eller hvidløgssmør.
Se også disse opskrifter med kartofler:
Kom med din kommentar