• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
bagte kartofler bagekartofler
Bagte kartofler af bagekartofler er populære som tilbehør,, og kartoflerne fyldes nemt med valgfrit smør. Foto: iStock.com/dit:john shepherd.

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Opdateret: 6. apr 2022 · Udgivet: 6. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bagte kartofler lavet af de store bagekartofler. Kartoflerne bages i ovn uden sølvpapir og serveres med smør.

Bagte kartofler er super nemme at lave i ovnen, og så er de gode som tilbehør til mange retter.

Lav dem gerne af store bagekartofler, men husk, at du ikke skal pakke bagekartoflerne ind i sølvpapir.

Hvis du pakker bagekartofler ind, kommer de til at koge mere end de bliver bagt, og de smager altså bedst som bagte kartofler.

Så smør dem med lidt olie, lav et kryds og drop indpakningen.

Du skal normalt beregne en bagekartoffel pr. person.

Opskrift på bagte kartofler

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De varme bagte kartofler køles af et par minutter, hvorefter de trykkes let, så kartoflerne åbner sig i krydset.

Her kan du fylde dem med valgtfrit smør. Enten almindeligt smør - eller kryddersmør som eks. persillesmør eller hvidløgssmør.

Se også disse opskrifter med kartofler:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med gastrik

Gastrik

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required